Nintendo Çeyreği 569 milyon dolar karla kapattı

Medyaloji.net » teknoloji » Nintendo Çeyreği 569 milyon dolar karla kapattı
Nintendo Çeyreği 569 milyon dolar karla kapattı

Pokemon GO ve Super Mario Run gibi oyunları mobile yönelik sunarak büyük bir yükseliş yaşayan Nintendo, 4. Çeyrek raporlarını paylaştı.

Nintendo tarafından paylaşılan rapor beklenildiği gibi yüksek bir gelir elde edildiğini gösterirken, sadece 4. çeyrekte markanın net karı 569 milyon dolar oldu. Kar dahil olmak üzere toplam gelir ise 1.5 milyar dolar olarak açıklandı. 2016 yılında Pokemon GO ve yine geçtiğimiz yılın son dönemlerinde piyasaya sunulan Super Mario Run oyunları markanın bu kadar yüksek bir gelir seviyesine ulaşmasında etkin bir rol oynadı. Üstelik mobil oyunlar etkisi ile markanın diğer alanlardaki ürünleri de yüksek satışlara ulaştı.

2015’i İkiye Katladı

Nintendo 4. Çeyrek ile elde ettiği bu gelir seviyesi, rekor sayılabilir. Zira 2015 yılının aynı döneminde elde edilen kar 256 milyon dolar olarak açıklanmıştı. Oyunların yaz aylarından sonra çıkması yılın ilk yarısında sönük bir dönemin yaşanmasına neden olurken, özelikle oyunlar piyasaya sunulduktan sonra üçüncü ve dördüncü çeyrek için çok ciddi bir güç kattı. 2016 yılı geneline bakıldığında ise toplam kar 792 milyon dolar.

Markanın 2017 yılında bu oyunların etkileri ile gelirlerini devam ettirmesi beklenirken, özelikle en büyük beklenti Android için Super Mario Run adlı oyunun sunulması. Bu oyun piyasaya sunulduktan sonra milyonlarca kullanıcı tarafından oynanabilir duruma gelecek ve bu da Nintendo’nun gelirlerini arttırmasında etkili olacak. Fakat yeni oyunların sunulmaması ya da mevcut oyunlara kapsamlı güncelleme gelmemesi halinde mevcut kar oranının korunması pek mümkün görünmüyor.

YORUMLAR