New York Times'ın hiç güldürmeyen şakası!

Medyaloji.net » dünya » New York Times'ın hiç güldürmeyen şakası!
New York Times'ın hiç güldürmeyen şakası!

New York Times’ın (NYT) editörlerinden Andrew Rosenthal’ın “şaka”sı büyük tepkilere yol açtı.

İsmi açıklanmayan eski bir gazete çalışanının Gawker adlı bloga sızdırdığı iki fotoğraf Amerikan basınında olay yarattı.

Temsili katliam, uzun yıllardır NYT’ın editörlerinden biri olan Rosenthal’ı, sahte kana bulanmış çalışanlara tuttuğu oyuncak M16 silah ve bir şişe şarapla gösteriyor. Mizansen açık bir şekilde Nepal prensi Dipendra’nın kendisi, kraliçe ve kral da dahil olmak üzere dokuz kişinin canını aldığı katliama gönderme yapıyor. Fotoğrafta gözüken takvim katliamın gerçekleştiği Haziran 2001’i gösterirken, prensin kullandığı silahlardan biri de M16 tabanca olduğu biliniyor. Sızan öteki fotoğrafsa, fotoğrafın çekildiği sırada dış haberler editörü, 2011’e kadarsa baş editör olan Bill Keller’ı, 1997’de Heaven’s Gate adlı UFO dinine bağlı tarikatın 39 üyesinin toplu intihar ettiği ayini yönetirken gösteriyor.

New York Times’ın yayıncılarından Arthur Sulzberger, Jr. Gawker’a gönderdiği e-postada “Bu fotoğraflar gazetenin değerlerini kesinlikle temsil etmiyorlar ve son derece üzücüler” açıklamasını yaptı. NYT sözcüsü Danielle Rhodes fotoğrafların dış haberler bölümünün geleneğinin bir parçası olarak yirmi yıl önce çekildiğini doğrularken, bu geleneğin ABD Senatosu’nun yazın geldiği gün gofre kumaş giyme geleneğinden esinlendiğini de belirtti.

Çocuksu içgüdü

Keller, fotoğrafları “Gazetecilerin çocuksu içgüdüleriyle yaptıkları şeyler” olarak nitelendirdi.

YORUMLAR
En çok okunan haberler