Netflix yeni anlaşmalarla Türkiye’de

Medyaloji.net » televizyon » Netflix yeni anlaşmalarla Türkiye’de
Netflix yeni anlaşmalarla Türkiye’de

Ocak ayında Türkiye'de hizmet vermeye başlayan Netflix, tam anlamıyla Türkçe yayına başladığını duyurdu. - See more at: http://www.medyatava.com/haber/netflix-yeni-anlasmalarla-turkiyede_140738#sthash.edwoy1rO.

 Türkiye gazetesinin haberine göre; Netflix'in Yönetim Kurulu Başkanı Reed Hasting, Türkçeleştirilmiş kullanıcı arayüzü, yerli içerik ve Türk Lirası ödeme seçeneğiyle hizmette olduklarını bildirdi. Çok sayıda Türk dizisini ve filmini de içerikleri arasına ekleyen Netflix'in üyelik ücreti aylık 15.99 TL'den başlıyor. Standart paket 27.99 TL, ultra HD 4K özel paket ise 39.99 TL'den satışa sunuluyor. İlk yerli telekomünikasyon ortağı olarak mobil hizmet sağlayıcısı Vodafone ile anlaşma imzalayan Netflix, aynı zamanda Türk televizyon üreticileriyle de işbirliği yaptığını duyurdu.

Reed Hastings konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Son derece popüler olan ve dünya çapında tanınan Türk dizileri, Türk insanının ne kadar müthiş bir hikaye anlatıcısı olduğunu gösteriyor. Netflix, bu içeriklerin dünyada tanınmasında etkin bir şekilde rol almayı hedefliyor. Tamamen Türkçeleştirilmiş bir Netflix sunmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Netflix, Türkiye'de hem Netflix'in orijinal içeriklerini hem de Türkiye içinden ve dışından alınan içerikleri koleksiyonuna ekleyerek büyümeye devam edecek."

Türkiye ekonomisine güvendiklerini kaydeden Hastings, Türkçe yerel içerik üretmeye başlayacaklarını sözlerine ekledi.

YORUMLAR