Nestlé Türkiye’de üst düzey atama

Medyaloji.net » iş dünyası » Nestlé Türkiye’de üst düzey atama
Nestlé Türkiye’de üst düzey atama

2015 yılından bu yana Nestlé İş Mükemmellik Direktörü olarak görev yapan Özgür Karakaş, Nestlé Türkiye Çikolata ve Şekerleme İş Birimi Genel Müdürlüğü’ne atandı.

Özgür Karakaş kimdir?
Alman Lisesindeki eğitiminin ardından Koç Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden 2003 yılında mezun olan Özgür Karakaş, Nestlé ailesine Ekim 2003’de Yönetici Adayı olarak katıldı. Karakaş, satış, pazarlama ve iş mükemmelliği alanlarında yurtiçi ve yurtdışında çeşitli sorumluluklar aldı.

2012 yılında Avrupa Bölgesi Sürekli Mükemmellik Lideri olarak Nestlé Almanya’ya transfer olan Özgür Karakaş, Nisan 2015’den bu yana Nestlé İş Mükemmellik Direktörü olarak görev yapıyordu. Özgür Karakaş, 1 Ağustos 2017 itibariyle Nestlé Türkiye Çikolata ve Şekerleme İş Birimi Genel Müdürü olarak yeni görevine başladı.

Nestlé’nin temelleri 1867 yılında İsviçre’nin Vevey kasabasında atıldı. Kimyager olan şirketin kurucusu Henri Nestlé, Farine Lactée” (sütlü un) ismi verilen dünyanın ilk hazır bebek mamasını geliştirir.

150 yılda yeni ürünler, yeni kategoriler ile istikrarlı bir şekilde büyüyen Nestlé, bugün 500’e yakın fabrikası 339,000 çalışanı ile dünyanın birçok ülkesinde faaliyet gösteriyor. 4 kıtada 34 merkezde 5000 kişilik bir ekiple AR-GE çalışmaları yürüten Nestlé, Ar-Ge’ye her yıl yaptığı 1,7milyar doların üzerindeki yatırımla, araştırma geliştirme konusunda da gıda firmaları arasında lider konumda.

1909 yılında, ülkemize giren Nestlé, Türkiye’nin de en köklü gıda firmalarından. 1927’de Türkiye’deki ilk çikolata fabrikasını kurarak üretime başlayan Nestlé, bugün 12 kategoride 800‘ ün üzerinde ürünü ve 50‘ye yakın markasıyla faaliyet gösteriyor. Üretimini Bursa Karacabey ve Bursa Kestel’deki fabrikalarında gerçekleştiren, Nestlé Türkiye’de satılmakta olan ürünlerinin %92’sini ülkemizde üretiyor. 105 yıldır Türkiye’de faaliyet gösteren Nestlé, bugün 3500 kişiye doğrudan, 5000’in üzerinde kişiye dolaylı olarak istihdam sağlıyor. Nestlé, Türkiye’deki üretim üssünden başta Ortadoğu ve Kuzey Afrika olmak üzere bölge ülkelerine ihracat yapıyor.

YORUMLAR