Naşide Göktürkyaşam savaşını kaybetti

Medyaloji.net » magazin » Naşide Göktürkyaşam savaşını kaybetti
Naşide Göktürkyaşam savaşını kaybetti

Bodrum'da özel bir hastanede kanser tedavisi gören 51 yaşındaki sanatçı Naşide Göktürk, yaşam savaşına yenik düştü... - See more at: http://www.medyatava.com/haber/flas-naside-gokturk-hayatini-kaybetti_140235#s

 Ses sanatçısı Onur Akay, Bodrum'da özel bir hastanede kanser tedavisi gören 51 yaşındaki sanatçı Naşide Göktürk’ün, vefat ettiğini duyurdu ve yoğun bakımda çekilen son fotoğrafını paylaştı. Bir yıldır Akciğer ve pankreas kanseri ile mücadele eden ve durumunun ağırlaşması nedeni ile Bodrum'da Acıbadem Hastanesi'nde yoğun bakıma alınan ünlü sanatçı Naşide Göktürk, 51 yaşında hayatını kaybetti. Acı haberi Türk sanat müziği sanatçısı Onur Akay, Twitter adresinden duyurdu. Geçtiğimiz günlerde ünlü sanatçının artık yürüyemediğini ve yoğun bakımda olduğunu duyuran Akay, “Naşide Göktürk'ü kaybettik. Senin yüreğin rehin olsa da, mekanın cennet olsun sevgili Naşide Göktürk. Sen şarkılarınla hep yaşayacaksın.” yazarak Naşide Göktürk'ün yoğun bakımda çekilen son fotoğrafını paylaştı.

Naşide Göktürk kimdir?

1 Nisan 1965 doğumlu Naşide Göktürk, çocukluk ve gençlik yıllarını Büyükada'da geçirdi. Lise yıllarında edebiyata meraklı olan Göktürk, bir süre muhasebecilik yaptıktan sonra Ankara'da kendi işini kurdu. 1994 yılında 'Yüreğim Rehin' isimli şarkısı ile müzik dünyasına giriş yaptı ve albümü ile aynı ismi taşıyan şarkısı, Göktürk'ü zirveye taşıdı. Daha sonra Kan Kırmızı, Kimsem Yok ve Unutmak İstiyorum adlı albümleriyle milyonların beğenisini kazanan Göktürk, başarısını çıkardığı şiir kitaplarıyla da perçinledi. Sesimi Ateşe Verdim, Son Çaylar, Yüreğim Rehin, Mavi Mavi Sevdim Seni, Tül Gibi, Pırlanta Peri, Savrulurken Seni Buldum isimli şiir kitapları da bulunmaktadır. Yakın arkadaşı Türk sanat müziği sanatçısı Onur Akay, 27 Temmuz 2015 yılında Naşide Göktürk'e Akciğer ve Pankreas kanseri teşhisi konulduğunu açıkladı. Akay'ın basında yer alan açıklamaları, sanat camiasını ve sanatçının milyonlarca hayranını derinden üzdü. Göktürk, kanser tedavisi görmeye başladıktan sonra Bodrum’a yerleşti. Sanatçı, birkaç kez stüdyodan ambulans ile hastaneye yetiştirilmesine rağmen vazgeçmedi ve “Çocukluğumu Uçuruyorum” isimli son albümünü ise, 2016 yılında piyasaya çıkardı. 

YORUMLAR