NASA’dan Apple’a önemli transfer

Medyaloji.net » teknoloji » NASA’dan Apple’a önemli transfer
NASA’dan Apple’a önemli transfer

Teknoloji devleri zaman zaman farklı şirketlerdeki yetenekli isimleri bünyesine katıyor.

Örneğin geçen günlerde güvenlik alanında işi sıkı tutmak isteyen Samsung’un NSA’den üst düzey bir güvenlik uzmanını bünyesine kattığını sizlere aktarmıştık. Şimdi ise Apple, dünyanın önde gelen uzay araştırmaları kurumu NASA’dan önemli bir ismi bünyesine katıyor.

Bloomberg’ün aktardığı habere göre Apple, artırılmış gerçeklik alanında çalışmalarına yoğunlaşmak adına NASA’dan Jeff Norris’i bünyesine dahil ediyor. Norris, NASA’dayken uzay ortamında robotların ve uzay araçlarının sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik yardımıyla kontrol edilebilmesiyle ilgili çalışmalar yürütüyordu.

Uzun süredir artırılmış gerçeklik teknolojileriyle yakından ilgilenen Apple, henüz bu teknolojiye sahip bir ürün piyasaya sunmuş değil. Ancak iPhone 8 ile birlikte bu teknolojiden yararlanacağı ve arka kamerada önemli geliştirmelere gideceği ileri sürülüyor. Apple’ın gelecekte bu teknoloji sadece iPhone ile sınırlı tutmayacağı ve diğer cihazlarında da kullanacağı düşünülüyor. Apple’ın artırılmış gerçekliği kullanacağı asıl cihazın ise bu zamana kadar şirketin hiç üretmediği farklı bir ürün olacağı ileri sürülüyor. Teknoloji devinin artırılmış gerçeklik gözlüğü geliştireceği ve böylece Microsoft’un Hololens’ine sıkı bir rakip olacağı söyleniyor. Ancak Apple’ın merakla beklenen artırılmış gerçeklik gözlüğünü görebilmemiz için uzunca bir süre daha beklememiz gerekecek gibi görünüyor.

YORUMLAR