NASA uzaydan en net Dünya görüntülerini yayınladı

Medyaloji.net » dünya » NASA uzaydan en net Dünya görüntülerini yayınladı
NASA uzaydan en net Dünya görüntülerini yayınladı

NASA, yeni nesil Dünya gözlem uydusu Dünya gezegenenin en net ilk fotoğraflarını ulaştırdı.

 Tüm zamanların en yüksek çözünürlüklü Dünya fotoğrafları, GOES-16 Dünya gözlem projesi kapsamında çekildi ve NASA tarafından dünyaya servis edildi.

İşte dünyanın bugüne kadar çekilmiş en yüksek çözünürlüklü DÜNYA GEZEGENİ fotoğrafı.

Yukarıdaki fotoğraf Dünya’nın bugüne kadar çekilmiş en net fotoğrafı… Dünya fotoğraflarındaki netlik ve çözünürlük kalitesi muhteşem karalerin yakalanmasına sebep oldu. Örneğin bu fotoğraflardan birinde batı yarıküre gözüküyor.

Uydunun kameralarını kalibre etmek için Ay’a odaklanılıyor ve birkaç kare fotoğraf çekiliyor. İşte aşağıdaki fotoğrafta Dünya, Ay’la birlikte görüntülenmiş.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre; GOES-16 projesi kapsamında, Dünya’daki hava olayları detaylı bir şekilde inceleniyor ve küresel hava koşullarına dair tarihsel veri seti toplanıyor. Aşağıdaki fotoğrafın sağ kenarında Afrika’daki Sahra Çölü üzerindeki toz katmanı görülüyor. Afrika kıyılarında oluşan kuru hava, tropikal fırtınalara yol açıyor. GOES-16 uydusunun 16 spektral kanalı, meteorologların kasırga oluşumlarını daha erken tespit etmesine yardımcı olacak. Yüksek çözünürlüklü fotoğraflar sayesinde yükselen toz katmanı ile bulutlar da ayırt edilcek.

YORUMLAR
En çok okunan haberler