NASA uzaya denizaltı gönderiyor!

Medyaloji.net » teknoloji » NASA uzaya denizaltı gönderiyor!
NASA uzaya denizaltı gönderiyor!

Bugüne kadar Ay ve Mars'a yüzey keşif aracı gönderen NASA, bu kez Satürn'ün uydusuna denizaltı göndermek için çalıştığını açıkladı.

NASA’nın duyurusuna göre yakın zamanda güneş sistemi içindeki bir gezegenin uydusuna bir denizaltı gönderiliyor. Satürn gezegeninin uydusu olarak da bilinen Titan ise bu garip ve şaşırtıcı projenin merkezindeki isim olacak. Bilimkurgu filmlerinden fırlamış gibi görünen bu projede denizaltı aracı önemli keşifler yapacak.

Açıklamaya göre Titan’ın yüzeyi geniş göller, nehirler ve metan denizleri ile kaplı. Geliştirilen denizaltı aracı ise bu tehlikeli uzay sularının derinliklerinde gezinerek insanlık için önem taşıyan keşifler yapmaya çalışacak. Çalışmanın merkezi ise Titan’ın kuzey denizi Kraken Mare olacak.

Titan gezgini denizaltı, denizin diplerine inecek, dip yüzeyleri dolaşarak çeşitli veriler toplayacak. Bu nükleer denizaltının tek görevi okyanustan veri toplamak olmayacak. Planlara göre denizaltı, 8 saatlik bir zaman diliminde su altında araştırmalarını sürdürürken, kalan 16 saatte ise su yüzeyinde meteorolojik verileri toplayarak Dünya’ya gönderecek.

NASA’ya göre bu projenin sebebi ise Titan’ın hidrokarbon oksijen okyanus ortamının, güneş sistemine ait önemli organik içerikler taşıdığı düşüncesi. 

YORUMLAR