Müşteriye telefon açtı, 82 milyon dolar ceza yedi

Medyaloji.net » iş dünyası » Müşteriye telefon açtı, 82 milyon dolar ceza yedi
Müşteriye telefon açtı, 82 milyon dolar ceza yedi

ABD’de bir sigorta şirketi, “darısı bizimkilerin başına” dedirtecek türden bir ceza ile karşılaşınca, medyanın gündemine oturdu.

Telefon üzerinden sigorta poliçesi pazarlayan bir telemarketing şirketi Best Insurance Contracts, kendi numarasının görünmesini engelleyecek bir teknik hileyle milyonlarca müşterisine telefon açtı. Bu sırada aramalarla ilgilenen çok sayıda müşteriye de sigorta poliçesi satarak milyonlarca dolar kazanç sağladığı belirlendi. ABD’nin teknoloji/bilişim alanındaki regülatör kurumu olan FCC’nin yasaklamasına rağmen, sahte/görünmeyen numara ile arama yapan şirketin hesaba katmadığı detay ise şikayetçi olan kullanıcılar oldu.

Çok sayıda kişi, bu kimliksiz, otomatik, pazarlama amaçlı robot telefon aramalarını FCC’ye şikayet edince, konuyu araştıran FCC müfettişleri şirkete 82 milyon dolarlık ceza kesti ve bir daha benzer denemelere kalkışacak şirketlerin de önünü kesmiş oldu.

Aralık 2016’da soruşturmasına başlayan FCC yaptıkları her izinsiz arama için şirketin 1000 dolar ceza ödemesine karar verdi. Bu da tam anlamıyla 82 milyon 106 bin dolarlık bir ceza anlamına geliyor. Ancak bu ceza, 82,106 aramaya karşılık geliyor. Bu rakam ise FCC’nin şimdiye dek inceleyip izinsiz arama olduğunu tespit ettiği aramaları içeriyor. Oysa şirketin toplam 21,5 milyon telefon araması yaptığı biliniyor. FCC’nin tüm aramalar için aynı cezayı vermesi halinde 21,5 milyar dolarlık bir ceza ortaya çıkıyor. Bu cezayı kimsenin ödemeye gücü yetmeyeceğinden, FCC’nin soruşturmayı şimdilik sonlandırdığı anlaşılıyor. Fakat şirket yönetiminin gerekli mesajı aldığı ve 21,5 milyar dolar ceza ödememek için, sahte numara ile aramalara son vereceği umuluyor.

YORUMLAR