Mürekkepsiz “tükenmez” kalem: Pininfarina Cambiano

Medyaloji.net » teknoloji » Mürekkepsiz “tükenmez” kalem: Pininfarina Cambiano
Mürekkepsiz “tükenmez” kalem: Pininfarina Cambiano

Her ne kadar kalem artık günlük hayatımızın önemli bir parçası olmasa da, hala eski usüllerden vazgeçmeyenlerin sayı oldukça fazla.

Pininfarina not almayı sevenlere ömür boyu kullanabilecekleri bir kalem sunma vaadiyle yola çıkıyor. Pininfarina Cambiano mürekkep kullanmayan, bu sayede asla tükenmeyen bir kalem olmasıyla dikkat çekiyor.

 

Günümüzde yazma odaklı işlerin büyük bir kısmını bilgisayar veya akıllı telefonlarımızla gerçekleştirebiliyoruz. Fakat kimi zaman resmi belgeleri doldurma veya not alma ihtiyacı hissediyoruz. Bu gibi durumlarda en büyük problem yazmayan yani mürekkebi biten kalemler oluyor. Bu sorunun çözümlerinden biri de Pininfarina Cambiano.

Asla tükenmeyen bu kalem Ethergraf ismi verilen bir alaşım kullanıyor. Sadece kalemin uç kısmında kullanılması yeterli olan bu alaşım tıpkı kurşun kalem gibi yazıyor. Aynı zamanda kurşun kalem gibi silgiyle temizlenebiliyor. Böylece tükenmez kalem tasarımında bir kurşun kalem elde etmiş oluyorsunuz. Üstelik kalem açmak veya mürekkep doldurmak gibi can sıkıcı işler de ortadan kalkıyor.

Tabii işin içine Pininfarina dahil olunca Cambiano standart kalem tasarımlarından çok daha şık olmasıyla ön plana çıkıyor. Farklı renk alternatifleri olan bu ömürlük kalem oldukça hoş bir altlıkla birlikte geliyor.

Pininfarina’nın özel tasarım anlayışını yansıtan bu kalem Türkiye’de 376 TL fiyatla satılıyor. Pininfarina Cambiano’ya ait görüntüleri haberimizin girişindeki galeride veya hemen aşağıdaki videoda bulabilirsiniz.

YORUMLAR
En çok okunan haberler