Muhalif yayıncıya gözaltı!

Medyaloji.net » dünya » Muhalif yayıncıya gözaltı!
Muhalif yayıncıya gözaltı!

Fildişi Sahili'nde bir muhalif gazeteci, Devlet Başkanı Alassane Vattara hakkında "yalan haber yapmakla" suçlandığı için gözaltına alındı.

Fildişi Sahili'nde muhalif "Aujourd'hui" (Bugün) gazetesi yetkilileri, Fransız Dış Güvenlik Genel Müdürlüğü'nden alındığı iddia edilen ve Vattara'yı yolsuzlukla suçlayan bir raporu 21 Temmuz'da yayımlayan gazetenin Yayın Yönetmeni Joseph Titi Gnanhoua'nın gözaltına alındığını açıkladı.

Mahkeme kaynakları, Gnanhoua'nın ifade verdikten sonra mahkemeye çıkmak üzere Abidjan kentindeki cezaevine sevk edildiğini belirtti. Fildişi Sahili Basın Emekçileri Sendikası'nın Genel Sekreteri Guillaume Gbato, Gnanhoua'nın gözaltına alınmasının ifade özgürlüğüne bir saldırı olduğunu savunarak yayın yönetmenin koşulsuz ve derhal serbest bırakılmasını talep etti. Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütü Afrika yetkilisi Clea Kahn Sriber de yazılı açıklamasında, Fildişi Sahili yetkililerinden Gnanhoua'nın derhal serbest bırakılması gerektiğini vurguladı.

Gnanhoua ile ülkede son 4 yılda "devlet başkanına hakaret" suçlamasıyla gözaltına alınan gazetecilerin sayısı 4'e çıktı. Muhalif gazeteci Cesar Etou, Didier Depri ve Boga Sivori, Kasım 2011'de suçsuz oldukları kanıtlandıktan sonra serbest bırakılmıştı. 

YORUMLAR