Microsoft'tan otomatik şarj devrimi

Medyaloji.net » teknoloji » Microsoft'tan otomatik şarj devrimi
Microsoft'tan otomatik şarj devrimi

Microsoft araştırmacıları, telefonları şarj etmek için AutoCharge isimli yeni bir teknoloji geliştirdiler.

Teknoloji devleri mobil cihazların bataryalarını yenilikçi şekilde şarj edebilmek için çalışmalarını sürdürüyorlar. Bu anlamda bir takım çalışmalar yürüten Çin'deki Microsoft araştırmacıları, AutoCharge ismini verdikleri yeni şarj teknolojisini duyurdular. Şimdilik bir prototip olan AutoCharge teknolojisi, akıllı telefonun sadece ışık süzmelerini kullanarak hem otomatik olarak hem de tamamen kablosuz bir şekilde şarj olmasını sağlıyor.

Öte yandan günümüzde kablosuz şarj teknolojileri verimli şekilde kullanılıyor. Ancak günümüz kablosuz şarj sistemlerinde akıllı telefonlar, kablosuz şarj için gerekli olan platforma ihtiyaç duyuyor. Bu yeni sistemde ise böyle bir zorunluluk yok. Belirtilene göre AutoCharge, özel bir algılayıcı ile etrafı tarayarak akıllı telefonları tespit ediyor ve bu cihazları ışık banyosuna maruz bırakıyor.

Böylece ortam ışığından onlarca kat daha güçlü şekilde aydınlatılan fotovoltaik ekran kaplamalı telefonlar, hızlı bir şekilde, ışık ışınlarıyla şarj olmaya başlıyor. 

YORUMLAR