'Meydanı Pensilvanya'ya bırakmayız'

Medyaloji.net » medya » 'Meydanı Pensilvanya'ya bırakmayız'
'Meydanı Pensilvanya'ya bırakmayız'

Ahmet Davutoğlu Hidayet Karaca ve 75 polisin tahliyesi hakkında konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün Gümüşhane'de Zafer Meydanı’nda toplanan yaklaşık 5 bin kişiye hitap etti.

Ahmet Davutoğlu konuşmasında tutuklu bulunan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve yaklaşık 75 polisle ilgili dün gece tahliye kararı verilmesi ve ardından yaşananlara da değinerek, şunları söyledi:

"Büyük bir imtihanın arifesindeyiz. Dün Erzurum’dan, 'Bismillah' dedik. 'Hayırlar fethola, şerler defola' dedik. Şerler defola dedik ya, şer hemen kendini gösterecek. Dün birden yargıda darbe yapmaya kalkıştılar. Yetkili olmayan bir mahkeme, Asliye Hukuk Mahkemesi yetkili olmadığı halde yasaların tümüyle dışına çıkarak, haklarında dava yürüyen tutuklularla ilgili tahliye kararı aldı. Yetkin yok, yasal hiçbir zemini yok. Niye bunu yapıyorlar biliyor musunuz? Hala şunu demeye çalışıyorlar; 'Paralel olarak biz buradayız, güçlüyüz'

Gümüşhane’den sesleniyorum; Devlet olarak, millet olarak biz de buradayız, bu meydandayız. Meydanı size bırakmayız. Meydanı Pensilvanya’dan gelen talimatlarla hareket eden hakim ve savcılara bırakmayız. Bilsinler, bu memleket sahipsiz değil. Millet bize, biz size emanetiz. AK parti kadrolarının bu emanetine sahip çıkmaya var mısınız? Bir hafta önce Pensilvanya’dan talimat aldılar. Şimdi kayıtları var bizde. 'Hapishaneden çıkarılsınlar' gibi bir talimat. Yurtdışından talimatlarla yargıyı yönetmeye, yönlendirmeye kalkışanlara karşı her zaman yargının tam bağımsızlığı ve tarafsızlığını istedik. Birileri bizi yanlış anladı" 

YORUMLAR