Meksika sınırını koruyacak

Medyaloji.net » teknoloji » Meksika sınırını koruyacak
Meksika sınırını koruyacak

24 yaşındaki genç iş adamı şimdi, Başkan Trump’un danışmanı ve teknoloji yatırımcısı Peter Thiel’in yönetimine bıraktığı yeni startup’ı ile sınır güvenliğini sağlayacak dijital teknolojiler geliştirecek.

Oculus Rift gözlüğünü geliştirerek 21 yaşında milyarder olan Palmer Lucky, ABD Başkanlık seçimi sırasında Hillary Clinton ile alay eden karikatürler çizen bir organizasyona gizlice bağış yaptığı ortaya çıkınca Facebook yönetiminden ayrılmak zorunda kalmıştı.

24 yaşındaki genç iş adamı şimdi, Başkan Trump’un danışmanı ve teknoloji yatırımcısı Peter Thiel’in yönetimine bıraktığı yeni startup’ı ile sınır güvenliğini sağlayacak dijital teknolojiler geliştirecek. Startup’ın detayları henüz açıklanmış değil ancak bu teknolojinin Trump’ın hayallerindeki dev Meksika duvarı üzerinde sınır güvenliği sağlamak için kullanılacağı vurgulanıyor. Luckey’in bu hedefle Trump’a giderek yaklaştığı ve hatta Trump’ın farklı projelerini yürüten organizasyolara 100 bin dolar bağış yaptığı da söyleniyor.

Luckey’in Oculus Rift ile edindiği sanal gerçeklik teknolojisini ve deneyimini, yapay zeka ile birleştirerek, binlerce kilometre uzunluğundaki bir sınır duvarını sürekli gözetlemek zorunda olacak sınır muhafızlarının işini kolaylaştıracak bir yöntem geliştirdiği düşünülüyor.

Aynı zamanda Facebook’un da ortağı olan ve Trump’ın beyin takımı içinde yer alan Peter Thiel’ın de Luckey ile ortak olması, bu projenin Trump tarafından onaylanma ihtimalini güçlendiriyor.

YORUMLAR