'Meb'de Öğren' platformu

Medyaloji.net » teknoloji » 'Meb'de Öğren' platformu
'Meb'de Öğren' platformu

MEB öğretmen ve öğrencilerin bilişim alanında ilerleyebilmeleri ve proje hazırlayabilmeleri "MEB'de Öğren" isimli yeni içerik platformu hizmete girdi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yetkililerinden alınan bilgiye göre, öğretmen ve öğrenciler, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilen uzaktan eğitim platformu, http://mebdeogren.meb.gov.tr internet sitesi ile mekan ve zamandan bağımsız olarak, eğitim içeriklerinden faydalanabilecek.

"MEB'de Öğren" isimli eğitim platformunda, idareci, öğretmen ve öğrencilerin bilişim alanında kendilerini geliştirebilmeleri, bilişim teknolojilerini kullanarak proje hazırlamaları, bilişim içerikli uygulamaları yaparak ve yaşayarak öğrenmeleri ve eğitim yöneticilerinin idari işlerini kolaylaştırabilmeleri için videolu içerikler bulunuyor.

Bilişim teknolojilerinin çok hızlı geliştiği bir dönemde, platform ile farklı, zengin ve eğitici içeriklerin, bilişim kültürünün eğitimde yaygınlaştırılması amaçlanıyor. İdareci, öğretmen ve öğrenciler, ister evden, ister okuldan isterse de mobil cihazlardan, mekan ve zamandan bağımsız olarak bu eğitim platformuna ulaşabilecek.

A'dan Z'ye bilişim eğitimi

Platformda, web tasarım, ses düzenleme, e-konferans, animasyon, grafik tasarımların yapıldığı Adobe ile ilgili videolu eğitimler yer alıyor.

Office programları ile ilgili temel, orta ve ileri düzey eğitimlerin de yer aldığı platform, grafik ve 3D yazılım, bilgi ve sistem güvenliği, web ve masaüstü yazılım dilleri, Fatih Projesi alt yapısı, etkileşimli tahtalar ve tabletler ile ilgili eğitimleri de içeriyor.

Platformda, idarecilere yönelik MEBBİS, e-Okul, taşımalı eğitim, okul sütü, okul siteleri, doküman yönetim sistemi, e-posta sistemi ile ilgili görsel eğitimler de dikkati çekiyor.

Platformun en ilgi çekici eğitim içeriğini ise yazılım dilleri oluşturuyor. Öğrenciler, platformda yer alan yazılım dillerini nasıl kullanacaklarını videolu anlatımlarla öğrenebilecek. Ayrıca, bilgi güvenliğiyle ilgili videolarda da hem bakanlık kullanıcıları hem de genel kullanıcılara hitap eden detaylı bilgiler yer alıyor.

Sistemdeki eğitim videolarına, bu içeriklere ilişkin bilgi edinmek isteyen vatandaşlar da ulaşabilecek.

YORUMLAR