Mastercard güvenlik çözümlerini genişletiyor

Medyaloji.net » teknoloji » Mastercard güvenlik çözümlerini genişletiyor
Mastercard güvenlik çözümlerini genişletiyor

MasterCard tarafından düzenlenen Mastercard Global Risk Liderliği Konferansı, dijital ortamlarda güvenli kullanımlar için tasarlanan yeni ve gelişmiş güvenlik çözümlerine ev sahipliği yaptı.

Mastercard dijital güvenlik için erken uyarı çözümlerini anlattı

Portekiz’de 25 -28 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Mastercard Global Risk Liderliği Konferansı’nda açıklanan sonuçlara göre Y kuşağı olarak adlandırılan 22 – 39 yaş arasındaki kredi kartı kullanıcılarının, olası dolandırıcılık senaryolarında ilgili kurum ve şirketlere karşı toleransının neredeyse bittiği açıklandı. Bu noktada ise güvenlik önemlerinin önemi bir kez daha ortaya çıkmakta.

 

İnternet ortamındaki güvenlik açıklarının her geçen gün artması ve bu paralel olarak yoğun şekilde kullanılan dijital alışverişlerin de artması güvenliğin önemini ciddi oranda vurguluyor. Her gün çalınma riski altında olan kişisel verilerin olması da bu konunun ne kadar kritik bir seviyede olduğunu gösteriyor.

2016 yılında 4.2 milyar gibi çok ciddi bir rakamda çalınan bilgiye ek olarak, sadece Ağustos ayı içinde 143 milyon kimliğin kopyalandığı ortaya çıktı. Deep Web’de bu bilgilerin kullanıma sunulma hızı ise sadece 9 dakika olarak açıklandı.

Güvenlik önemleri ne seviyede?

Dijital ortamın yoğun kullanımı ile güvenlik seviyeleri de gelişmeye devam ediyor. Özellikle dijital ortamdaki alışverişlerin ve bankacılık işlemlerinin güvenli hale gelmesi son derece önemli. Uzun süredir, karmaşık kombinasyonlu şifreler kullanılırken, Mastercard’ın sunduğu EMV çipler ve biyometrik doğrulama sistemlerinin kullanım yoğunluğu da artmaya başladı.

Güvenlik konusunda önemli markalardan biri olan NuData ise, kritik önem düzeyine sahip şahsi bilgilerin kopyalanamaması için çalışmalarını sürdürüyor. Kullanıcılar, selfie, kalp ritmi ve parmak izi gibi taklit edilemez yollarla kişi doğrulaması yapabiliyor.

 

Mastercard’ın Early Detection System olarak isimlendirdiği güvenlik sistemi, kredi kartı ve banka hesaplarının güvenliğini sağlayacak ve olası dolandırıcılık işlemlerinde banka ve ödeme alan kurumları erkenden uyaracak. Mastercard’ın network ağı verileri ile iç ve dış kaynaklardan yararlanan sistem, kartın ya da hesabın risk altında olduğunu tespit ettiğinde bankalara ve ödeme kuruluşlarına bir uyarı iletiyor. Böylece, dolandırıcılık gerçekleşmeden önce gerekli tedbirlerin alınması ve dolandırıcılığın önlenmesini sağlanıyor. Mastercard bu yeni sistemi ile dolandırıcılığın gerçekleşmesini, geleneksel yöntemlere göre 6 ila 18 ay arasında daha erken tespit edilebiliyor.

YORUMLAR
En çok okunan haberler