Mahkeme kararı olmadan beş site kapandı!

Medyaloji.net » dünya » Mahkeme kararı olmadan beş site kapandı!
Mahkeme kararı olmadan beş site kapandı!

Fransa İçişleri Bakanlığı yeni edindiği yetkileri kullanarak terörü desteklediği gerekçesiyle mahkeme kararı olmadan 5 siteyi kapattı.

Fransa İçişleri Bakanlığı dün elindeki yeni yetkileri kullanarak, "terörü" desteklediğini belirttiği beş internet sitesini mahkeme kararı olmaksızın kapattı.


İnternet hizmeti sağlayıcılarına kararı uygulamaları için 24 saat tanındı.

Ancak ajanslar kapatıldığı belirtilen beş siteden dördünde bugün faaliyetin sürdüğünü bildiriyor.

Avrupa İnternet Hizmet Sağlayıcısı OVH'nin başkanı, kendilerine herhangi bir uyarı gelmediğini kaydetti.

İçişleri Bakanlığı yetkilileri video veya bildirilerle "terörü savunan" yüzlerce sitenin temizlenmesi hamlesinin henüz ilk aşamalarında olduklarını ve tam istenen sonuçların alınamayabileceğini kabul etti.

Hükümete verilen yeni kapatma yetkisi, "terör eylemi" planladıkları veya bu tür faaliyetleri savundukları düşünülen ya da uygunsuz çocuk resimleri yayan siteleri kapsıyor.

Söz konusu yetkiler geçen yıl Fransa parlamentosunca onaylanan önlemler arasında yer alıyor.

İnternet siteleri ilk kez mahkeme sürecinden geçilmeden kapatılıyor.

'Kırmızı el henüz görünmüyor'
Kapatılan sitelere girenler İçişleri Bakanlığı'nın sayfasına yönlendirilecek ve karşılarına büyük bir kırmızı el görüntüsü çıkacak.

Ancak kapatıldığı belirtilen beş siteden hiçbirinde bu sabah yönlendirme görülmüyor.

Ocak ayında Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'ya düzenlenen saldırı ardından, Fransa'nın da dahil olduğu 11 Avrupa ülkesinin içişleri bakanları, yayımladıkları ortak bildiride internetin giderek artan ölçüde nefret ve şiddeti alevlendirmek için kullanılmasından duydukları kaygıyı dile getirmişti.

Avrupalı bakanlar internetin özgür bir ifade ortamı olarak kalacağını ama bu şekilde suistimal edilmemesinin de sağlanacağını bildirmişlerdi 

YORUMLAR