Mağazalardaki anons yayını satışı artırıyor

Medyaloji.net » pr » Mağazalardaki anons yayını satışı artırıyor
Mağazalardaki anons yayını satışı artırıyor

Pek çoğumuz alışveriş merkezlerinde, mağazalarda ya da marketlerde alışveriş yaparken anons yayınlarına sıkça rastlıyoruz.

Anonslar sayesinde mağazalarda kimi zaman bilmediğimiz bir üründen haberdar oluyoruz, kimi zaman da anlık bir indirimi, kampanyayı duyup daha avantajlı alışveriş yapabiliyoruz. Türkiye’de perakende mağazaları, restoranlar, kafeler, turistik mekanlar, spor ve sağlık merkezleri gibi 8.500’e yakın halka açık noktada kapalı devre yasal müzik, anons ve reklam yayını hizmeti sunan SMG, mağaza içi anonsların satın alma kararlarını etkileyen önemli etkenlerden biri olduğuna dikkat çekiyor.

“Mağazaya gelmiş müşteriyi o anda ikna edip satın almayı gerçekleştirmesi için en etkili yol anonstur” diyen SMG Yönetim Kurulu Başkanı Gül Gürer Alimgil, şunları söylüyor: “Mağaza içinde kullanılan kampanya anonsları satışları artırmayı hedefler. Anonslar yoluyla satışı artırmak istenilen ürün ön plana çıkarılabilir. Örneğin; X marka ayakkabı satışları düşükse mağazada bu ürüne özel bir indirim duyurularak satışa yönlendirme sağlanabilir. Müşterilere yeni çıkan bir ürünün haberi de bu şekilde verilebilir.”

SMG bünyesinde anonsların seslendirilmesi için profesyonel seslendirme sanatçılarından özel bir ekip bulunduğunun altını çizen Gül Gürer Alimgil “Duyurulması istenilen metinler müşterilerimizden bize geldikten sonra hemen ekibimiz tarafından seslendirilmesi yapılıyor. Ardından müzik departmanımızdaki DJ’lerimiz ve müzisyenlerimiz tarafından düzenlenen anonslar istenilen sıklıkta ve tarihte yayına alınıyor.

Seslendirilen anonsların arka planına müzik ya da sesler ekleyebiliyoruz. Markanın hazır anonslarını da yayına alabiliyoruz. Ayrıca firmaların santralleri için yönlendirme anonsları da hazırlayabiliyoruz” diyor.

Her bölgenin iş dinamiklerinin ve müşteri kitlesinin farklı olduğunu hatırlatan Gül Gürer Alimgil, bu nedenle her bir mağaza veya AVM’yi farklı bir radyo istasyonu gibi düşünerek ayrı olarak yönettiklerinin altını çiziyor. Bu sayede mağazaya özel kampanya anonsları hazırlayabildiklerini söyleyen Gül Gürer Alimgil, sundukları hizmetin detaylarını ise şöyle anlatıyor: “Kendi yazılımımız sayesinde, örneğin 5 anonsu, her 10 dakikada 1 kez, her birini 1’er kez olmak üzere çal komutunu verebiliyoruz. Ya da 3 anonsu, 3 ay boyunca sadece Salı ve Perşembe günleri, öğlen 14:00’te arka arkaya çalmasını sistemde sağlayabiliyoruz. Ayrıca anonsu açılıştan 10 dakika sonra, kapanıştan 15 dakika önce çal şeklinde de tanımlayabiliyoruz. Stok bazlı anons yayını da yapıyoruz. Örneğin marka, A şubesinde bir üründen kalmadıysa bize “Bu anonsu kaldır ama B şubemde aynı üründen çok fazla var. Bu noktada anonsu daha sık yayınlayalım” diyebilir. Özel yazılımımız sayesinde bahsettiğimiz bütün bu işlemleri çok hızlı bir şekilde yapabiliyoruz.”

Mağaza içi anonsların sadece satış amaçlı kullanılmadığına dikkat çeken Gül Gürer Alimgil, şöyle devam ediyor: “Sunduğumuz hizmetle çalışma saatleri dışında personel için de duyuru, bilgilendirme anonsları yapılabilir. Biz de müşterilerimize kullanıcı adı ve şifreyle kullanabilecekleri bir panel aracılığıyla, istedikleri zaman istedikleri mağazada kendi seslerini kaydedip duyuru yapma imkanı sağlıyoruz. Örneğin; bir şirketin yönetim kurulu başkanı istediği mağazaya tek bir tuşla sesini kaydedip anında yayına alabilir, personele iletilmek istediği bir mesajı ve kutlamayı anında istediği noktaya tek bir tıkla ulaştırılabilir.”

SMG, markanın hedef kitlesine göre anonsları farklı dillerde de seslendirebiliyor. En sık kullanılan diller arasında ise İngilizce, Rusça ve Arapça geliyor. Altınyıldız Classics, Ayakkabı Dünyası, Beta, Beymen Business, Boyner, CarrefourSA, Coquet Accessories, Decathlon, Faruk Güllüoğlu, Gratis, Intersport, İnci Deri, Migros, Sportive ise SMG’nin anons hizmeti sunduğu markalar arasında yer alıyor.

YORUMLAR