MADO M-EUROPE adıyla Avrupa seferine çıkıyor

Medyaloji.net » iş dünyası » MADO M-EUROPE adıyla Avrupa seferine çıkıyor
MADO M-EUROPE adıyla Avrupa seferine çıkıyor

Türkiye’nin en değerli markalarından biri olan MADO, uluslararası alanda da Türkiye’nin gururu olmak ve dünyayı Türk damak tadıyla buluşturmak üzere ilk adımı Yunanistan’da atıyor.

MADO’nun Balkan ülkeleri ve Avrupa’daki büyümesini hedefleyen M-EUROPE’un (MADO EUROPE), Mehmet Sait Kanbur, Ali Yücelen, Tanyel Yılmaz, Cem Kurt ve Fatih Özdemir’den oluşan Yönetim Kurulu ilk toplantısını Kahramanmaraş’ta yaparak kuruluş kararını aldı. M-EUROPE Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kanbur, “Hedefimiz Türkiye’nin göğsünü kabartmak” derken M-EUROPE Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Yücelen, “MADO bunu hak etmiş bir marka, kısa zamanda onu dünya markası görmek hepimizi gururlandıracak” dedi.

Türkiye’de yaklaşık 300 şubesi ile hizmet veren MADO, yurtdışındaki büyümesini de sürdürüyor. MADO için Avrupa’nın en önemli pazarlardan birisi olduğunu söyleyen Yaşar Gıda Dondurma San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sait Kanbur, “Bu nedenle uzun zamandır çalışmalar yapıyorduk. Nihayet heyecanlı, başarı odaklı bir ekip ile bir araya geldik. İlk adım Balkanlar olacak; sonrasında hedefimiz daha büyük” dedi. Kuruluş işlemleri sürmekte olan M-EUROPE Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini Mehmet Sait Kanbur üstlenirken, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığını üstlenen TÜGİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ali Yücelen de, “MADO Türkiye’nin dünyada en iyi bilinen markalarından birisi. Eğer bir Türk markası dünya çapında büyüyecekse bunun için altyapısıyla, kültürel donanımıyla en iyi adayın MADO olduğu bir gerçek.” dedi.
Mehmet Kanbur, Ali Yücelen, Tanyel Yılmaz, Cem Kurt ve Fatih Özdemir’in görev alacağı yönetim kurulunun, ilk şube açılışının yapılacağı Yunanistan ile ilgili açıklaması şöyle:

“İlk şubemizi, Selanik’te açıyoruz. Amacımız Türkiye'ye hizmet etmek, Türkiye'nin yakın coğrafyası ile ilişkileri geliştirmek ve ülkemize yüksek katma değer kazandırmak. Bunun en güzel yolu da ülkemize faydalı markalar yaratmaktır. 5 yıl içinde 10 ülkede 50 MADO ve yüzlerce corner/dondurma reyonu satış noktası kurmayı; ICEMAR markasıyla da bu bölgede etkili olarak büyümeyi hedefliyoruz. MADO ürünlerinin lezzet kalitesi standardizasyonu artık dünya pazarlarında hak ettiği yeri almak ve Türk mutfağını dünyanın her köşesine taşımak için projeleri yaşama geçirecek. Dünya mutfağı olmanın birinci koşulu, en önemli 3.000 satış noktasında dünya insanına hizmet verebilmekten geçiyor. Ayrıca Yaşar Gıda Dondurma San. ve Tic. A.Ş.’nin başta Icemar olmak üzere tüm markalarının bu bölgedeki operasyonu da M-EUROPE tarafından yürütülecek. İnsanların kalbine giden yol midesinden geçer, M-EUROPE olarak Türk lezzeti ile dünyanın kalbini fethedeceğiz. M-EUROPE, 2023 hedefleri doğrultusunda yüksek katma değerli üretim ve hizmet ile ülkemize hizmet edecektir.”

YORUMLAR
En çok okunan haberler