Linkedin’in koyduğu yasağı mahkeme kaldırdı

Medyaloji.net » iş dünyası » Linkedin’in koyduğu yasağı mahkeme kaldırdı
Linkedin’in koyduğu yasağı mahkeme kaldırdı

Linkedin, dünyanın en büyük kariyer sosyal ağı olarak çok değerli verileri barındıran bir kaynak.

Bu yüzden de iş dünyasına hitap eden Microsoft 26 milyar dolarlık rekor bir fiyatlamayla Linkedin’i satın aldı. Ancak şimdi başka firmaların Linkedin’i kullanarak para kazanmasına izin vermek istemiyor.

Microsoft, kısa süre önce, Linkedin profillerini analiz ederek, kimin işinden ayrılmak üzere hazırlık yaptığını veya ne zaman ayrılmak isteyeceğini tahmin eden bir servis işleten hiQ Labs’ın Linkedin profillerine erişimini durdurmuştu.

Ancak, halka açık şekilde yayınlanan profillere erişiminin engellenmesi hiQ Labs’ın mahkemeye gitmesine neden oldu ve Microsoft’u dava etti.

Mahkeme de tarafları dinledikten sonra, insanların halka açık olarak internette yayınladığı kişisel verilere erişimi yasaklamasının, Microsoft’un hakim konumu nedeniyle, tekelcilik anlamına geleceğine hükmetti ve Microsoft’un yasağı kaldırması kararını aldı.

Microsoft avukatları karara itiraz edeceklerini belirtseler de bu dava artık örnek teşkil edebilir ve benzer şekilde piyasaya hakim olan dev şirketlerin, halka açık yayınlanan verileri başka şirketlerin kullanımına açmak zorunda kalmasına neden olabilir.

YORUMLAR