LG, Huawei ve Xiaomi ile ortak çalışacak

Medyaloji.net » teknoloji » LG, Huawei ve Xiaomi ile ortak çalışacak
LG, Huawei ve Xiaomi ile ortak çalışacak

Güney Kore merkezli teknoloji devi LG, son zamanların parlayan yıldızları Huawei ve Xiaomi ile birlikte çalışma kararı aldı.

Dünya’nın en büyük OLED üreticilerinden biri olan ve şimdilerde geliştirdiği ürünleri ile beraber teknoloji devi haline gelen LG, açıklanan bilgilere göre Çin merkezli mobil üreticiler olan Huawei ve Xiaomi ikilisi ile anlaşmış bulunmakta. Bununla ilgili açıklanan raporda, Güney Kore merkezli şirketin özellikle OLED ekran tedariği sağlayacağı ve Xiaomi ile Huawei firmalarının üreteceği cihazlar adına ekran geliştireceği belirtilmekte. Bir nevi Xiaomi ve Huawei adı altında geliştirilen cihazlarda Güney Koreli firmanın ekranları kullanılacak diyebiliriz. Açıkçası şirket adına bu anlaşmanın epey büyük ve faydalı olduğu söylenebilir. Zira hem Huawei hem de Xiaomi son yıllarda milyonları deviren satışları ile başarıya ulaşmış firmalar olarak bilinmekte.

KÜÇÜJK EKRANLI OLED'E YÖNELDİ

Şu anda OLED sektöründe iki büyük üretici bulunuyor. Bunlardan biri Samsung iken bir diğeri ise LG olarak bilinmekte. Samsung daha çok televizyon ve dizüstü gibi sektörlere odaklanmış vaziyette iken diğer marka, küçük ekranlı OLED ekranlara yöneliyor. Ki bunun neticesinde Xiaomi ve Huawei üreticileri ile anlaşmış olan firma, bu şirketlere küçük OLED ekranları tedarik ederek üretim bandını geliştirmeyi ve daha fazla kar elde etmeyi planlıyor.

APPLE DA DAHİL OLABİLİR

Daha önce ortaya atılan iddialarda Apple’ın da OLED ekrana terfi etmek istediği bildirilmişti. Ancak iPhone 7 cihazı için bu ekran teknolojisini yetiştiremediği belirtilen firmanın özellikle iPhone 8’de OLED ekran kullanacağı ve hatta bunun için Huawei ve Xiaomi ikilisinin anlaşmış olduğu firma ile çalışacağı iddia edilmekte. Tabi bahsi geçen anlaşmanın Samsung ile yapılabileceği de konuşulanlar arasında. 

YORUMLAR