LG Apple'a meydan okudu

Medyaloji.net » teknoloji » LG Apple'a meydan okudu
LG Apple'a meydan okudu

Apple'ın merakla beklenen akıllı saati Apple Watch'ın piyasaya çıkmasına az bir zaman kala LG kendi akıllı saatini tanıttı.

Apple Watch’un piyasaya çıkmasına çok az bir süre kaldı. Bu sırada rakip firmalar da, kendi ürünlerini bir bir piyasaya çıkarmaya devam ediyorlar elbette. Akıllı saat alanında Apple‘ın en büyük rakiplerinden olan LG, tasarımı ve üretim malzemesine bakılacak olursa hedefine doğrudan Apple Watch’u koyan yeni bir akıllı saat tanıttı: LG Watch Urbane.

Son derece sportif bir tasarım olan LG Watch R ile aynı yuvarlak P-OLED ekranı kullanan Urbane, parlak gümüş ya da altın kaplama çelik bir gövdeye sahip. Deri kayışı, 22mm saat kordonlarıyla değiştirilebilen akıllı saat, “G” isminden kurtulmuş olmasıyla dikkat çekiyor. LG’nin Urbane’i MWC öncesi tanıtmasının sebebi de ürünü, etkinlik esnasında tanıtılacak olan yığınla yeni saatin arasından sıyırmak. O karmaşaya hiç girmeden, rahat rahat LG Watch Urbane‘i müşterilere anlatmış oldu böylece firma.

Bu saatin, hedefine doğrudan Apple Watch’u koyduğunu belirtmemizin sebebi de açık: Watch’un açtığı “Premium, üst seviye, lüks ve pahalı akıllı saat” yolunda ilerlemiş olması. Diğer firmalardan da bu tür saat modelleri, çoğalarak gelmeye devam edecektir. Şimdi biz konumuza dönelim ve saatin teknik özelliklerinden bahsedelim. 1.3″lik 320×320 piksel ekrana sahip olan akıllı saat (245ppi), 1,2GHz hızında çalışan Snapdragon 400 SoC ile geliyor. 4GB depolama, 512MB bellek, 410mAh pil ve IP67 sertifikası da, ürünün diğer özellikleri arasında.

LG Watch Urbane hakkında CEO ve başkan Juno Cho, “LG Watch Urbane bizim için önemli bir sürecin başlangıcı. Bu ürünle birlikte akıllı saatleri elektronik bir araç olarak değil, günlük takılan aksesuarlar olarak düşünmeye başlıyoruz.” açıklamasında bulunmuş. Cho, söyleminde haklı olabilir; ancak bu saatlerin günlük takılan aksesuarlar hâlini alması için, Android Wear’ın da kendini biraz geliştirmeye ihtiyacı var gibi. Bu hâliyle LG Watch Urbane, kabuk değiştirmiş herhangi bir Android Wear’lı saatten farksız.

Fiyat yahut piyasaya çıkış hakkında herhangi bir bilgi olmadığını belirtelim. Saatin en büyük rakibi olarak görülen Apple Watch için yayınlanan bir tanıtım videosuna aşağıdan göz atabilirsiniz. 

YORUMLAR