Kurumlar için “zero-touch”

Medyaloji.net » medya » Kurumlar için “zero-touch”
Kurumlar için “zero-touch”

Zero-touch olarak satılan Android telefonları kurmaya gerek duymadan doğrudan kurum çalışanlarına vermek mümkün olacak.

 Kurumların çalışanlarına telefon cihazı vermesi alışılmadık durum değil. Çalışanların mobil konumda da kurumsal verilere ulaşabilmesi, gerekli uygulamaları kullanabiliyor olması için kurumsal bir cihaza ihtiyaç duydukları bir gerçek. Ancak bir IT yöneticisinin bazen yüzlerce cihazı kutusundan çıkarıp çalışır hale getirmek için harcadığı zaman ve emek büyük bir sorun oluşturabiliyor.

Google şimdi bu soruna çare olarak “zero-touch enrollment” çözümünü geliştirdi. Zero-touch olarak satılan Android telefonları kurmaya gerek duymadan doğrudan kurum çalışanlarına vermek mümkün olacak. Telefonlar kutudan çıktığı gibi çalışmaya başlayacak. Aynı zamanda kurumla, çalışanların telefonlarda hangi uygulamaları kullanıp kullanamayacağını da kontrol edebilecek. Böylece telefonların iş dışı amaçlarla kullanılmasının da önüne geçilebilecek.

Google veya diğer telefon üreticileri bu program için büyük kurumlardan aldığı siparişe ve parametrelere göre telefonları fabrika çıkışında ayarlayarak gönderecek. Zero-touch çözümü şimdilik tüm Android telefonları için de geçerli değil. Sadece belli markaların, belli modelleri için çalışacak. Şimdilik ABD’de Verizon’un sattığı Google Pixel telefonları için geçerli olan çözüm yakında AT&T, Sprint, T-Mobile, BT, Deutsche Telekom, Softbank ve Telstra operatörleri ile diğer telefon üreticilerine genişletilecek. Türk operatörlerin kurumsal müşterilerine bu çözümü sunup sun(a)mayacakları ise henüz belli değil.

YORUMLAR