Kumar borcu iddiası

Medyaloji.net » medya » Kumar borcu iddiası
Kumar borcu iddiası

Star Medya Grup Başkanı Murat Sancak'ın uğradığı saldırının "kumar borcu yüzünden" kurşunlandığı iddia edildi.

Star Medya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak, koruması ve şoförünün bulunduğu otomobil yaklaşık bir buçuk ay önce Hadımköy’deki Alkent 2000 Sitesi önünde çapraz ateşe tutulmuştu. 21 kurşunun isabet ettiği otomobilde büyük bir şans eseri ölen ya da yaralanan olmamıştı.

Aradan geçen sürede Murat Sancak’ın aracının kurşunlanması ile ilgili failler bulunamadı. Ahmet Hakan’a yönelik saldırının ardından yaptığı açıklamada Aydın Doğan, “Son zamanlarda basınla ilgili hala açıklanamayan 2 şey var” demiş, ve olayla ilgili şunları anlatmıştı:

“Bir başka gazete yöneticisi kurşunlandı. Gündüz, 18 tane kurşun attılar. Adam yara almadı, gitti; ama hala kim yaptı bunu belli değil. Ben diyorum ki ben 40 yılda çok şey gördüm. Hepsi belli. Ne yapıldığını biliyorum. Gördüm, açıklandı. Bunların açıklanması lazım. Hem bu rakip gazetenin yönetim kurulu başkanının kurşunlanma olayının açıklanması lazım. Polis öyle ucunu bulamadık, gidemedik; diyemez. Kimdi bu? Gündüz yapıldı. 18 tane mermi yara aldı arabası. Kendisi yara almadı. Ama bir türlü açıklanamıyor. Eğer bu, basına karşı yapılmış bir baskıysa hep beraber elimize bayrakları alalım, yürüyelim. Ama ne olduğu açıklanmayan olaylar. Bu Ahmet’in meselesi de kim yaptı, niye yaptı. Van’ın bir kazasından geldik, biz yaptık; derlerse bu inandırıcı değil.”

Cemaatçi yazar Emre Uslu’dan ise saldırıyla ilgili ilginç bir iddia ortaya atıldı. Uslu’nun sahip olduğu internet sitesinde yer alan habere göre; Star Medya Grubu Başkanı Murat Sancak’a yapılan saldırının nedeni kumar borcu. İstanbul’da bir kumarhanede sürekli kumar oynadığı iddia edilen Murat Sancak’ın kumarhaneye olan 10 Milyon TL’lik borcunu ödemediği için kurşunlandığı ileri sürüldü.

Habere göre; kumarhane işletmecileri Sancak ile irtibata geçerek borcunu en yakın zamanda ödemesi talebinde bulundu. Ancak Sancak, bunu sürekli reddetti. Bunun üzerine Sancak’ın aracı takibe alınarak grup tarafından silahlı saldırıya uğradı. Cemaatçilerin iddiasına göre; olayın bir terör saldırısı gibi gözükmesi için de bazı yetkilerle irtibata geçildi. Star Medya Grubu’nun saldırının üstüne gitmeme nedeni olarak ise bu kumar detayının olduğu ileri sürüldü.

YORUMLAR