Kredi Kartı bonusları siliniyor!

Medyaloji.net » iş dünyası » Kredi Kartı bonusları siliniyor!
Kredi Kartı bonusları siliniyor!

Kredi kartında bankaların harcamaların ardından verdiği puanlar genelde yıllık oldukları için bu ay sonunda silinecek.

 Kredi kartında bankaların harcamaların ardından verdiği puanlar genelde yıllık oldukları için bu ay sonunda silinebilir. Puanı olan kişiler bu ay içinde biriken puanlarını kullanmalı uyarısı yapıldı.

Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Levent Küçük, bankalar halkın kendilerini tercih etmelerinde artı sağlaması açısından, kredi kartlarına para puan veriyorlar. Bu para puanlar dönemsel olduğundan dolayı silinebiliyor. Önümüzde yılbaşı geliyor. Bu puanların silinmesi muhtemel. Bu sebeple puanların kullanılması gerektiğini söyledi.

Bazı kredi kartı kullanan vatandaşların bu kartlarda harcama yapmaları karşılığında para puan kazandıklarını bilmediklerini, bu puanların gelip sürekli silindiğini, daha sonra ise bu puan olayını öğrendiklerinde, “benim puanlarım nere gitti?” Diye şikayet mesajları aldıklarını açıkladı.

Küçük açıklamalarının devamında, Türkiye’de toplam 57 milyon kredi kartı kullanıldığı, bunlarda biriken puanların mutlaka kullanılması gerektiğini ve kullanmaya teşvik edilmesi gerektiği söyledi. Bu para puan kazananların sadece 100’de 10’u bu puanları küçük meblalar diye dikkate almasa ve kullanmasa, ortaya çok yüksek rakamlar çıkıyor. Ekonomiye katkı açısından bu puanlar mutlaka kullanılmalı açıklamasını yaptı.

Kredi kartı kullananlara duyarlı kullanıcı olmaları ve kartı nasıl kullanacaklarını öğrenmeleri konusunda uyarılar yaptıklarını, bu konunun ciddiye alınması gerektiğini, kredi kartı kullananların faturalarını da almayı ihmal etmemeleri gerektiğini, çük bazen bir sıfıra fazla basılması yüksek meblaların ortaya çıkacağından dolayı mutlaka faturaların alınması ve kontrol edilmesi gerektiği vurgulandı.

YORUMLAR