Kişisel asistana dönüşen akıllı ayna

Medyaloji.net » teknoloji » Kişisel asistana dönüşen akıllı ayna
Kişisel asistana dönüşen akıllı ayna

Akıllı evinizde yer vermek isteyebileceğiniz akıllı aynalara ait projeler yeni değil. Ancak Duo işleri biraz profesyonelleştiriyor.

Günlük hava durumunu, haftalık planlarınızı, hatta sosyal medya bildirimlerinizi gösteren bir ayna fikri hoşunuza gidiyorsa Duo’yu gördüğünüzde tüm bunlar etkileyiciliğini yitirecek. 27 inç boyunda sıradan bir aynadan farksız gibi görünen Duo’da 1080p panel yer alıyor. Beş parmağa kadar dokunmatik özellik sunan ayna aynı zamanda sesle kontrol edilebiliyor. Sıradan bir akıllı aynadan çok daha fazlası olan Duo gelişmiş yapay zekası sayesinde kişisel asistanınıza dönüşüyor.

Duo’yu evinizdeki akıllı cihazlara bağlamanız da mümkün. Örneğin ışıkları kontrol edebilir, sıcaklığı ayarlayabilirsiniz. Aynı zamanda Duo Spotify gibi üçüncü parti uygulamalardan müzikler de çalabilir, video oynatabilir, haberleri derleyebilir. Tabii günlük hava durumunu göstermeyi de ihmal etmiyor. Duo’nun gelişmiş yapay zekasının ismi ise Albert. Ancak Albert’in ismini, aksanını, hatta cinsiyetini dahi değiştirebiliyorsunuz. Albert aynı zamanda Siri gibi espriler de yapabiliyor.

Duo pek çok kullanışlı uygulamayla beraber geliyor ancak içinde uygulama indirmek için ayrıca bir App Store da yer alıyor. Instagram, YouTube gibi uygulamaları indirmek mümkün. Duo şimdilik ön siparişte. 400 dolar fiyat etiketiyle satışa sunulan bu akıllı aynanın ekim ayında kullanıcılara ulaştırılması planlanıyor. Ön sipariş dönemi bittiğinde fiyatının 600 dolar olacağını da ekleyelim.

VİDEO

YORUMLAR