Kendi yazılımını üretmeye başladı

Medyaloji.net » teknoloji » Kendi yazılımını üretmeye başladı
Kendi yazılımını üretmeye başladı

Yapay zekanın kendi başına kararlar vererek, kendi başına üretim yapmaya kalkışması, distopik gelecek kurguları içinde yer alan en önemli unsurdur.

Matrix gibi yapay zekayı insan düşmanı olarak gösteren filmlerin çıkış noktası olan yapay zekanın kendi kararlarıyla üretim yaparak insanlığa karşı ürünler geliştirmesi fikrinin ise gerçek olmaya başladığı noktaya ulaşmış olabiliriz.

Microsoft’un, daha hızlı kod geliştirmek için tasarladığı yapay zeka uygulaması DeepCoder, kendi küçük yazılımlarını üreterek tarihi bir dönüm noktasına ulaştığımızı ispatladı.

Yazılım yaratan yapay zeka: Deepcoder

Microsoft ve Cambridge Üniversitesi tarafından geliştirilen DeepCoder’ın, incelediği yazılımlardan öğrendiği kodlama becerisini kullanarak, benzer minik programlar üretebildiği hatta başka yazılımların ilgili kodlarını kopyalayarak kendi lehine kullanışlı başka programlar üretebildiği anlaşıldı.

Bu yeni yapay zeka, kodlama bilgisi gerektirmeden herkesin kendine uygun yazılımları, sadece yapay zekaya isteğini anlatarak geliştirmesini mümkün kılacak. Diğer bir deyişle yakın gelecekte kişiler ve kurumlar, kendi ihtiyaçları doğrultusundaki yazılımları yapay zekadan oluşturmasını isteyecek ve istedikleri uygulama kısa sürede karşılarına gelecek. 

YORUMLAR