Kasım ayı ekonomi raporu açıklandı

Medyaloji.net » medya » Kasım ayı ekonomi raporu açıklandı
Kasım ayı ekonomi raporu açıklandı

MTM Medya Takip Merkezi Ekonomi Gazetecileri Derneği için hazırladığı Kasım ayı raporunda ekonomide eö planda olan başlıkları araştırdı.

  Buna göre, küresel gelişmelerle birlikte ekonomi dünyasının gündemi yoğun geçti. Dolar kurundaki hızlı yükselişin piyasaları endişelendirmesi üzerine ekonomi kurmayları çeşitli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise küresel yükseliş karşısında “dövizini bozdur” çağrısı yaptı. Dolar, İhracat, Vergi, Faiz, Büyüme Türk ekonomi basınının öne çıkan başlıkları arasındaydı. İşte araştırmanın detayları…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sermeye Piyasaları Kongresinde önemli açıklamalarda bulundu. Kongrede finans sektörüne seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin büyük projelerinden ve küresel krize rağmen büyüme oranlarından bahsetti. Cumhurbaşkanı, “dövizlerinizi bozdurun paranızı altına, Türk lirasına çevirin" çağrısında bulundu. Cumhurbaşkanı’nın çağrısı üzerine kamu kurumlarından, iş dünyasından ve esnaftan “dövizini bozdur” kampanyasına destek geldi ve dövizini bozdurup makbuzunu getiren vatandaşa çeşitli promosyonlar uygulanmaya başladı.

15 Temmuz darbe kalkışması sonrası ekonominin hareketlenmesi ve inşaat sektöründeki canlılığı korumak amaçlı Emlak Konut ile GYODER’in başlattığı çalışmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, konut kredisinde faizlerin düşürülmesi yönünde çağrıda bulundu. Çağrı üzerine konut kredi faiz oranlarının yüzde 1'in altına gerilemeye başladı.

Gündemin diğer konuları arasında olan asgari ücret artışı yer aldı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2017’de geçerli olacak rakam için ilk toplantısını yaptı. İşverenler ücretin aynı kalmasını talep ederken Türk-İş, bin 300 olan asgari ücretin bin 600 olması teklifinde bulundu.

Medya Takip Merkezi’nin Kasım ayı medya raporuna göre, Dolar Kuru 136 bin 39 habere konu olarak listenin zirvesinde yer aldı. Listenin ikinci sırasında 71 bin 459 haberle İhracat bulunurken, 67 bin 63 haberle Vergi üçüncü sırada yer aldı. Faiz 55 bin 514 haberle dördüncü, Büyüme ise 42 bin 127 haberle beşinci sırada bulundular.ü

YORUMLAR