Kanlı Pazar fotoğrafını çeken foto muhabiri hayatını kaybetti

Medyaloji.net » medya » Kanlı Pazar fotoğrafını çeken foto muhabiri hayatını kaybetti
Kanlı Pazar fotoğrafını çeken foto muhabiri hayatını kaybetti

Kanlı Pazar fotoğrafıyla tarihe geçen duayen foto muhabiri Atılay Kayaoğlu hayatını kaybetti.

 Kanlı Pazar fotoğrafıyla tarihe geçen Türk basınının kilometre taşı; duayen Foto Muhabiri Atılay Kayaoğlu bir süredir kanser tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Atılay Kayaoğlu Hürriyet gazetesinin foto muhabiri şefi olarak çalıştıktan sonra spor servisine geçmiş ve emekli olana kadar unutulmaz fotoğraflara imzasını atmıştı.Kayaoğlu bir süredir Bodrum’da yaşıyordu.

74 yaşında hayatını kaybeden Kayaoğlu'nun cenazesi 31 Mart Cuma günü ikindi namazının ardından Levent Camii'nden alınarak Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Hürriyet gazetesinin iki foto muhabiri Süleyman Arat ve Adem Kabayel, Türk basınının efsane foto muhabiri Atılay Kayaoğlu’nu tedavi gördüğü Bodrum’da ziyaret ettmiş ve o anları sosyal medya hesabından böyle paylaşmışlardı:

KANLI PAZAR OLAYI

ABD’nin 6. Filo’sunun İstanbul’a gelişini protesto eden Ankara, İzmir, Trabzon ve İstanbul’daki küçük çaplı gösterilerin ardından, öğrenci ve işçi örgütleri 16 Şubat’ta İstanbul’da emperyalizm ve sömürüye karşı bir yürüyüş ve miting yapma kararı aldı. 76 gençlik örgütünün katılacağı gösteri için valilikten gereken izin de alınmıştı.

 

Gösteri yapılmadan önceki günlerdeyse gerilim artmıştı, çünkü 14 Şubat’taki Cuma namazından sonra Komünizmle Mücadele Derneği ile Milli Türk Talebe Birliği’nin öncülüğünde “Bayrağa saygı” mitingi düzenlendi. Bu mitingde komünistlere karşı savaş açıldığı ilan edilerek halka iki gün sonra düzenlenecek olan 6. Filo’yu Protesto Yürüyüşü’nde komünistlere gereken dersi vermek üzere toplanma çağrısı yapıldı.

16 Şubat günü, göstericiler Taksim’e doğru yürüyüşe geçmek üzere Beyazıt’ta toplanırken, “komünistlere gereken dersi verme” çağrısına uyan sağ görüşlü kişiler de Taksim Meydanı’na geldiler. Burada toplu kılınan namazın ardından taşlı ve sopalı bir biçimde beklemeye koyuldular. Beyazıt Meydanı’nda toplanan gençlik örgütleri yürüyüşe geçtiler. Sultanahmet, Sirkeci, Eminönü, Karaköy ve Dolmabahçe üzerinden Taksim Meydanı’na ulaşan göstericilerin önünü kesen polis, alana küçük gruplar halinde girmelerini sağladı.

 

Alana girenler de burada bekleyen ve sadece iki sıra olan polis barikatını kolaylıkla aşan sağcıların sopalı, taşlı ve bıçaklı saldırısına uğradı. Tekbir getiren saldırganlar, göstericileri şiddetli bir biçimde dövdü. Olaylar sırasında Ali Turgut Aytaç ve Duran Erdoğan adlı gençler bıçaklanarak öldürüldü.

YORUMLAR