"Kanıt Ateş Üstünde" açıklaması

Medyaloji.net » diziler » "Kanıt Ateş Üstünde" açıklaması
"Kanıt Ateş Üstünde" açıklaması

2013 yılında final yapan 'Kanıt' dizisi, yeni bölümleriyle yeniden ekranlara gelmeye hazırlanıyor.

 Ünlü polisiye dizisi “Kanıt”ın devamı niteliğinde olan “Kanıt Ateş Üstünde”nin fragmanları televizyonda yayınlanmaya başlamış iken, dizinin proje aşamasından beri içinde olan ancak ilk bölümün çekimlerinin tamamlanmasının ardından diziden ayrıldığını açıklayan dizinin yönetmeni Biray Dalkıran’ın instagram hesabından açıklama geldi:

“ ‘Kanıt Ateş Üstünde’ ekibine kalpten yolu açık olsun diyorum. Ama garip olan; senaryodan, oyuncu seçimine, yapım tasarımından setin her gününe kadar içinde bulunduğum ekipten bir anda dışlanmış olmam... Başrollerden, bölüm konuk oyuncularına; senaryo mantığından, mizansenlerine kadar emeğim olan bu işte “hayalet” kabul edilmem bu yazıyı yazmamı gerektirdi. Kimse bir ofise 3 ay gidip, bir diziyi dizayn ederken sette de 22 gün kendi isteğiyle keyfi duramaz. Hatta o sete dışardan kimse giremez. Ben 4 aydır ne için uğraştığıma anlam veremedim ve 2 gün sonra biz istemedik kendi zorla geldi bile denebilir… Şaşırmam artık... Sektörümüzde hak yeme başka boyutlara ulaşmış, hem maddi hem manevi... (her şirketten bahsetmiyorum, dünya standardında çalışanlar var ama azınlıkta) Herkes evine ekmek götürüyor, herkes ruhunu koyuyor ama “eyvah kanal iş vermez, eyvah yapımcılar sorun çıkaranları sevmez” diye kimse ses çıkarmadığından bu hale geldik. Hayır, zeki yapımcı işi sahiplenenden korkmaz, kaliteli kanal insan hakkı yenmesine göz yummaz. Sonuçta biz insanların ruhlarına iş sunuyoruz. Kendi ruhumuz huzurlu olmadığında nasıl iyi iş yaparız? Hepimiz eninde sonunda öleceğiz ve sadece diğer insanlara nasıl davrandığımız, nasıl hatırlandığımız ortada kalacak... Kanıt adı gibi ateş üstünde... Biray Dalkıran… “Kanıt”a emek vermiş bir ruh...”

Biray Dalkıran, daha önce 3,5 yıl yönetmenliğini üstlendiği dizinin geri döneceğini de yine instagram hesabından müjdelemiş ve kısa süre sonra da dizinin çekimlerine başlanmıştı. Setten paylaştığı fotoğraflarla da diziye yoğun bir ilgi oluşmasını sağlamıştı. Ancak 2.bölümden itibaren, diziye ve ekibine başarılar dileyerek, sebebi hakkında açıklama yapmadan diziden ayrıldığını duyurmuştu.

Daha önce de yine ANS Productions Abdullah Oğuz imzalı “Aşk Ekmek Hayaller” dizisinde ekip ve yönetmen ödeme yapılmadığı için ayrılmış ve basın açıklaması yapmıştı.

YORUMLAR