Kanal D o kanalla işbirliğini bitirdi

Medyaloji.net » medya » Kanal D o kanalla işbirliğini bitirdi
Kanal D o kanalla işbirliğini bitirdi

Kanal D, 1915 olaylarının Alman parlamentosunda "soykırım" olarak kabul edilmesinin ardından gelen şikayetler üzerine Alman televizyonu ZDF ile işbirliğini sonlandırdı.

Deutsche Welle Türkçe'de yer alan habere göre,Doğan Medya Grubu'na ait Kanal D televizyonu da Alman kamu televizyonu ZDF ile işbirliğini sona erdirme kararı aldı.

Merkezi Mainz kentinde bulunan ZDF’den yapılan açıklamada, “Federal Meclis’teki Ermeni soykırımı oylamasından sonra çok sayıda izleyiciden Kanal D’ye şikayet geldiği, bu nedenle Kanal D’de günlük yayınlanan “logo” adlı ZDF çocuk haberlerinin yayından kaldırıldığının kendilerine iletildiğini bildirdi.

ZDF, 10 yıldır Kanal D üzerinden özellikle Almanya’da yaşayan Türkiye kökenli ailelerin çocuklarına ulaşmaya çalıştıklarını, çünkü Türkiye kökenli ailelerin evlerinde hala Türk televizyon kanallarının tercih edildiğini belirtti. ZDF’nin Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Frank-Dieter Freiling, “Türk ortaklarımızın uyuma önemli katkıda bulunan ‘logo’ gibi bir programı yayından kaldırma kararını üzüntüyle karşılıyoruz” açıklamasını yaptı. 

YORUMLAR