Kadının fendi siyasetçileri yendi!

Medyaloji.net » medya » Kadının fendi siyasetçileri yendi!
Kadının fendi siyasetçileri yendi!

İnternet kullanıcısı haziranda moda ve yarışmaya kilitlendi, İşte Benim Stilim TV8’i, Müge Anlı ise ATV’yi zirveye taşıdı.

TvArsivi’nin internet izleyicilerini ölçümleyerek gerçekleştirdiği reyting verilerine göre; siyasi anlamda ülke kaderinin belirlendiği haziran ayında internet kullanıcısı daha çok yarışma ve kadın programlarını izledi.

İnternet kullanıcılarının Haziran ayında en çok tercih ettiği kanallar ve programlar belli oldu. Tvarsivi.com reyting verilerine göre, internet kullanıcılarının Haziranda en çok tercih ettiği kanal TV8 olurken, haber kanalları listesinde ise zirveye Habertürk oturdu. Kadın ve yarışma programlarının zirveye bayrak diktiği tabloda, en sadık internet kullanıcısı da TV8’in oldu.
Kadın programları yarışında Müge Anlı ile Tatlı Sert’in birinci çıktığı Haziran ayında; en çok izlenen yarışma programı ise TV8’e geçen İşte Benim Stilim oldu.

İşte TvArşivi verileriyle; Haziran ayı internet kullanıcılarının online tv izlenme tercihleri:

EN ÇOK İZLENEN İLK 10 KANAL

Yüksek reytingli dizilerin birer birer sezon finalleriyle ekrana geldiği beyaz camın internetteki Haziran birincileri, yarışmalar ve kadın programları oldu.
Survivor, Ütopya ve İşte Benim Stilim gibi güçlü yarışmalarla izleyiciyi ekran başına kilitleyen TV8, Haziranda 73 bin 973 kişi tarafından 185 bin 956 kez takip edilerek 1’inciliği göğüsledi. Kadın programlarının en güçlü yapımı olarak bilinen Müge Anlı İle Tatlı Sert ve Karadayı finalini yayınlayan ATV ise 64 bin 659 kişi tarafından 153 bin 779 kez gerçekleştirdiği izlenme ile çetin yarıştan 2. olarak çıktı. 68 bin 277 kişi tarafından 90 bin 903 kez takip edilen Show TV ise yarışta 3’üncülüğü kimseye kaptırmadı.

EN SADIK İZLEYİCİYE SAHİP İLK 5 KANAL

Yayın akışında öne çıkarılmadığı halde en çok ilgi gören içeriklerde de birincilik yine TV8’in oldu. 13 bin 38 kişi; Haziran ayından Tvarsivi.com menülerini kullanarak sadık izleyici kategorisinde TV8’i birinciliğe taşıdı. Ekrana getirdiği tarihi diziler ve dini programlarla Haziran’da isminden sıkça bahsettiren TRT1 ise 8 bin 936 kişi tarafından yapılan 11 bin 26 sorgu ile 2. sırada yer aldı.

EN ÇOK İLGİ GÖREN İLK 10 KATEGORİ

Ay boyunca internet kullanıcılarının en çok ilgi gösterdiği kategori ise kadın programları oldu. Geçtiğimiz ayın ağır politik gündemi nedeniyle komedi ve mizah kategorisini de sollayan kadın programları, 50 bin 877 kişi tarafından 154 bin 964 kez izlenerek zaferi göğüslemeyi bildi. Tvarsivi.com verilerine göre; seçim atmosferi nedeniyle medyada yaşanan polemikler ve atışmalar ise 2 farklı kategoriye yaradı. 46 bin 84 kişi tarafından izlenen medya konulu içerikler 2. sırada yer alırken onu 33 bin 333 kişi tarafından 113 bin 101 kez görüntülenen haber kategorisi 3. sıradan takip etti.

EN ÇOK İZLENEN İLK 5 HABER KANALI

Seçim sonuçları ve koalisyon görüşmeleriyle gözlerin haber kanallarına çevrildiği Haziran ayında, internet kullanıcılarının en çok tercih ettiği haber kanalı ise Habertürk oldu. HT, 4 bin 43 kişi tarafından 11 bin 974 kez izlenen kanal yarıştan 1. çıktı.
3 bin 592 kişi tarafından 10 bin 569 kez takip edilen Kanal24’ün 2. olduğu yarışta TGRT Haber ise 3 bin 414 kişi tarafından 8 bin 141 kez takip edilerek 3. olmayı başardı.

EN ÇOK İZLENEN İLK 5 KADIN PROGRAMI

Kanallar için gündüz kuşağının gizli silahları olan kadın programlarının Haziran karnesinde, online ziyaretçilerden en iyi notu alan program ise ATV’de yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert oldu. Çözdüğü cinayetlerle özellikle ev kadınlarının fenomen programı olan Müge Anlı, kısa zamanda genç internet kullanıcılarını da cezbetmişe benziyor. 54 bin 353 kişi tarafından 131 bin 133 kez izlenen Müge Anlı, kadın programları kategorisinden ATV’yi zirveye oturttu. 46 bin 669 kez takip edilen Fox Tv yapımı Esra Erol’la programı ise giderayak Fox’u bu kategoride 2. Sıraya çıkardı. TV8 yapımı Aramızda Kalmasın ise 16 bin 8 kişi tarafından 61 bin 112 kez ziyaret edilerek 3. Sırayı Alişan ve Çağla Şikel’in sunumuyla ekrana gelen yakın rakibi Show Tv yapımı Her Şey Dahil’e kaptırmadı.

EN ÇOK İZLENEN İLK 5 YARIŞMA PROGRAMI

Daha önce hazırladığı yarışma programlarıyla farklı kanalları zirveye taşıyan Acun Medya, bu kez kendisiyle yarıştı. Tvarsivi.com’un Haziran ayında yayınlanan yarışma programlarının reyting tablosunda, 24 bin 913 kişi tarafından izlenen İşte Benim Stilim birinci olurken; aynı kanalın bir diğer yarışması Survivor All Star ise 18 bin 159 kişi tarafından 38 bin 109 kez takip edilerek 2. Sıraya yerleşti. ATV yapımı Kızlar ve Anneleri ise gündüz kuşağında yakaladığı yarışma açığıyla, 7 bin 765 kişi tarafından 18 bin 292 kez takip edilerek listede 3. sırayı kapmayı başardı.

BONUS: EN ÇOK İLGİ GÖREN RAMAZAN PROGRAMLARI

Her yıl Nihat Hatipoğlu ve Mustafa Karataş arasında yaşanan ramazan programları reyting yarışında; rekabettin Haziran ayağını şimdilik Nihat Hatipoğlu kazanmış görünüyor. 12 günlük süreçte 13 bin 324 kişi tarafından izlenen Nihat Hatipoğlu yönetimindeki iftar ve sahur programalar, ATV’yi Ramazan programları yarışında 1. Sıraya taşıdı. 3 bin 416 kişi tarafından 7 bin 612 kez takip edilen Show TV yapımı Mustafa Karataş’ın sunduğu iftar ve sahur programları ise 2. Sıraya yerleşti.

http://www.tvarsivi.com/
 

YORUMLAR