Kadına yönelik şiddete medya tepkisi

Medyaloji.net » medya » Kadına yönelik şiddete medya tepkisi
Kadına yönelik şiddete medya tepkisi

Medya Takip Merkezi, ülkemizde giderek artış gösteren kadına yönelik şiddet olaylarını ele alarak medyanın ve sosyal medyanın konuya olan ilgisini inceledi. İşte araştırmanın ayrıntıları...

Kadına uygulanan şiddete karşı, gerek Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı gerekse sivil toplum kuruluşları çeşitli yollarla mücadelelerini sürdürürken, yaşanan örnekler de sıklıkla medyanın gündeminde yer alıyor.

İstanbul Pendik’te geçtiğimiz hafta mini etek giydiği gerekçesiyle darp edilen kadının yaşadığı olay, medyaya yansıyan haberlerin dışında, sosyal medyada da büyük ses getirdi. İfadesi alınan saldırganın serbest bırakılması üzerine sosyal medyadan gelen tepkiler, saldırganın tekrar gözaltına alınmasına neden oldu. Hem medyada hem de sosyal medyada kadına yönelik şiddet kınanırken, yaşam tarzına olan müdahaleye ise tepki gösterildi.

Medya Takip Merkezi’nin sosyal medya izleme ve ölçümleme servisi olan DigiLUP’ın verilerine göre, Pendik’te yaşanan şiddet olayı, görüntüler ortaya çıktıktan sonra #melisasağlamyalnızdeğildir etiketiyle 60 binden fazla paylaşımla sosyal medyada yer aldı.

Rapora göre, son bir haftada medyada yer alan şiddet haberleri toplamda 16 bini aşarken, kadına yönelik şiddet haberleri ise 2 binin üzerinde habere konu edildi.

YORUMLAR