İşte Facebook kasabası

Medyaloji.net » facebook » İşte Facebook kasabası
İşte Facebook kasabası

Facebook, çalışanlarının ev ve yaşam alanı ihtiyaçlarını çözmek için 2015 yılında 400 milyon dolar değerinde bir emlak projesine start vermişti.

Facebook tarafından yaratılacak bu mini kasabada binlerce Facebook çalışanı ve ailesi yaşayacak, kasabanın kendine ait çarşısı, parkları, sosyal alanları olacaktı.

İşte, Facebook kampüsünün hemen karşısına kurulacak olan bu kasabanın detayları sonunda ortaya çıktı. Mimarlardın hazırladığı çizimleri basınla paylaşan Facebook, çalışanlarının nasıl bir ortamda yaşayacağına dair de ipucu vermiş oldu.

Herşeyden ötesi, bu proje sayesinde Facebook çalışanlarının işle ev arasındaki trafiğe katlanma problemi de ortadan kalkmış olacak. Sabah kahvaltısını yapan çalışanlar, kasabanın hemen karşısındaki Facebook kampüsüne kadar küçük bir sabah yürüyüşü yaparak bacaklarını açmış olacaklar ve ofislerine ulaşıp işlerine başlayabilecekler. Elbette sayısız akıllı şehir teknolojisi ile de donatılacak kasabada yaşamak, dijital dünyanın tüm nimetlerinden faydalanmayı da sağlayacak.

YORUMLAR