iPhone'u Steve Jobs bulmadı

Medyaloji.net » teknoloji » iPhone'u Steve Jobs bulmadı
iPhone'u Steve Jobs bulmadı

Steve Jobs'tan sonra Apple CEO'luğuna geçen Tim Cook, iPhone'u Jobs'ın bulmadığını, 350 yıllık bir tabloda iPhone'nu gördüğünü söyledi.

Tim Cook geçenlerde yaptığı bir röportajda iPhone’u Steve Jobs’un icat etmediğini ancak ilham almış olabileceğini söyledi. Ancak bu iddiası son derece kaliteli bir trolleme girişiminden başka bir şey değildi.

350 yıllık bir yağlı tabloda çizilmiş karakterlerden birinin elinde iPhone tuttuğu ve karşındakine telefonın ekranında bir şey gösteriyormuş gibi davrandığını ileri süren Tim Cook, iPhone’nun 1995 yılında Mike Tyson ve Peter McNeeley arasında yapılan boks karşılaşmasında da görüntülenmiş olduğunu hatırlattı.

Röportajda kendisine yöneltilen “Net olarak iPhone ne zaman ve nerede icat edildiğini net olarak hatırlıyor musunuz?” sorusuna oldukça alaycı cevaplar veren Tim Cook, son derece soğukkanlı ve ciddi bir şekilde spikeri trolledi. Tim Cook gibi birisine Apple iPhone ne zaman icat edildi diye sormanın bedeli de zaten trollenmekten başka ne olabilirdi? Kendisine sanki “Tim, acaba senin adın Tim mi?” benzeri boş biri soru soran zavallı spiker, Tim Cook tarafından inceden alaya alınmaktan kurtulamadı.

“Net olarak iPhone ne zaman ve nerede icat edildiğini net olarak hatırlıyor musunuz?” sorusuna Tim Cook şöyle cevap verdi, “İnanın dün geceye kadar iPhone’nun Steve Jobs tarafından 2007 yılında icat edildiğini düşünüyordum. Ancak bundan 350 yıl önce yapılmış bir yağlı boya tabloda ve 1995 yılında Mike Tyson ve Peter McNeeley arasında yapılan boks karşılaşmasında bu cihaza rastlandığını biliyoruz. Bu yüzden Steve Jobs’un bunlardan ilham aldığını düşünüyorum.” Cook, 350 yıllık bir yağlı tabloda çizilmiş karakterlerden birinin elinde tuttuğu ve karşındakine bir telefon ekranı gösteriyormuş gibi yaptığı eseri de örnek olarak gösterdi ve tablodakinin bir iPhone olduğunu iddia etti. O sırada aşağıda izleyebileceğiniz Mike Tyson ve Peter McNeeley karşılaması ve tablo da ekranlara yansıdı. 

YORUMLAR