iPhone'u patlayan genç ölümden döndü

Medyaloji.net » dünya » iPhone'u patlayan genç ölümden döndü
iPhone'u patlayan genç ölümden döndü

Kanada, Alberta'da yaşanan olayda, 16 yaşındaki bir genç iPhone'unun patlaması sonucunda üçüncü derece yanıklar ile hastaneye kaldırıldı.

Kanada, Alberta'da yaşanan bir kaza sonucunda 16 yaşındaki bir genç üçüncü derece yanıklar ile hastaneye kaldırıldı. İsmi açıklanmayan Kanadalı genç, GlobalNews haberine göre gece saatlerinde yatağında uyurken şiddetli bir patlama ile uyandı ve yatağının alev aldığını fark etti. Patlamanın sebebi ise kullanmakta olduğu ve modeli açıklanmayan Apple iPhone akıllı telefon oldu.

Açıklamaya göre patlama sonrasında gencin ailesi bodrum katındaki odaya girmiş ve oğullarının ciddi şekilde yaralandığını ve odanın yanmak üzere olduğunu görmüşler. Gelen bilgilere göre ise patlamaya sebep olan iPhone akıllı telefon üçüncü parti bir şarj aleti ile şarj ediliyormuş.


 

Son yıllarda artan benzeri kazalar sonucunda yangınlar, elektrik çarpması ve hatta ölümle sonuçlanan patlamalar söz konusu. Apple ise yaptığı açıklamalarda müşterilerinin asla ve asla orijinal olmayan, üçüncü parti şarj aletlerini kullanmamalarını, bu tip aksesuarların ciddi yaralanmalara sebep olabileceğini dile getirdi.

Apple bir dönem iPhone telefonları için resmi olmayan şarj aleti bulunanlara ücretsiz olarak orijinal şarj cihazı vermeye başlamıştı. Gencin yaralanmasına ve evin bir kısmının yanmasına sebep olan şarj aleti ise bir benzin istasyonundan satın alınmış.

YORUMLAR
En çok okunan haberler