iPhone'nun kablo şoku!

Medyaloji.net » teknoloji » iPhone'nun kablo şoku!
iPhone'nun kablo şoku!

Apple'ın 10 Nisan'da satışa sunulan yeni nesil MacBook'unda kullanılan USB Type-C arabirimi bu kez de iPhone ve iPad'lere geliyor.

Spring Forward etkinliğinde tanıtılan yeni MacBook’un USB Type-C girişine sahip olması sektör genelinde yoğun eleştiri almış, eleştirilerin artmasında sadece bir adet USB girişinin olması ve normal kullandığımız USB’lerin bağlanması için ekstra adaptöre ihtiyaç duyulması etkili olmuştu.

iPHONE VE iPAD'LERE DE GELİYOR

Apple'a yakın Çinli kaynaklara göre IPhone 5 ile kullanılmaya başlanan Lightning bağlantısı çok yakında tıpkı yeni nesil Mac'lerde olduğu gibi ortadan kalkacak ve Apple iPhone 7 veya yeni nesil iPad'lerde bu USB arayüzünü kullanacak.

 

Rapora göre bu değişim iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ta olmayacak. Lightning bağlantısının ilk olarak iPad Pro ile değişeceği ve yerine USB-C kullanılacağı söyleniyor. iPhone cephesinde ise USB-C girişinin ilk kez iPhone 7’de kullanılması bekleniyor.

Yeni nesil iPhone'lara gelecek yeni arayüzle beraber kullanıcılar Lightning kablosunu da artık yeni nesil cihazlarda kullanamayacak ve mecburen bu yeni kabloları temin etmesi gerekecek.

Apple'dan konuyla ilgili bir yorum ise henüz gelmiş değil.

YORUMLAR