iPhone 7 siyah renkle geliyor

Medyaloji.net » teknoloji » iPhone 7 siyah renkle geliyor
iPhone 7 siyah renkle geliyor

Apple'ın merakla beklenen yeni amiral gemisi iPhone 7, tasarımıyla büyük beğeni toplayacak gibi görünüyor. iPhone bu yeni modelin tasarımında, özlenen siyah rengi geri getiriyor.

Uzun bir süredir hakkında ortaya çıkan iddialar ile birlikte gündeme gelmekte olan iPhone 7, bu kez çok daha büyük bir bilgi ile birlikte haber konusu olmuş bulunmakta. Peki İphone 7 ne zaman çıkacak? Peki İphone 7 hangi renkler ile piyasaya sürülecek? İşte merak edilen soruların cevabı...

SİYAH RENK IPHONE 7

Mavi renkte iPhone 7 modelinden sonra şimdi de siyah renkli iPhone 7 ortaya çıktı. iPhone 5c ve iPod touch 5. nesil ile renklenen Apple, basitleştiği yönünde eleştiriler almış ve daha sonra asil renklerine apar topar geri dönmüştü.Space Gray, Silver ve Gold renk seçeneklerine Rose Gold'u da ekleyen firmanın, iPhone 7 ile artık özlenen siyah renk seçeneğine geri dönmesi bekleniyordu.

Apple'ın iPhone 7 ile 3.5mm kulaklık girişini iptal edeceği uzun bir süredir konuşuluyordu. Ancak gelen sızıntılar siyah renk yerine mavi renkte bir iPhone'un geleceğini işaret etmişti.

iPhone ayı olarak tabir edilen Eylül ayına yaklaştıkça iPhone 7 ile gelen sızıntıların ardı arkası kesilmedi ve bugün de siyah renkte iPhone 7'nin geleceği ortaya çıktı.

iPhone 4s'ten sonra simsiyah iPhone üretmeyen Apple, bu rengi seven kullanıcılar için büyük bir sürpriz yapabilir. Sızıntılarda ortaya çıkan tasarım hatları ile pek heyecan vermeyen hatta olumsuz eleştirilere maruz kalan iPhone 7, siyah renkte gelirse aşağıdaki gibi görünecek.

iPhone 6/6s'in anten çizgilerinin alt bölüme konumlandırıldığı iPhone 7, kamera konusunda iyileştirmeler ile geleceği için oldukça büyük bir lensi barındıracak. Tabii lensin büyük olması tasarımı estetik açıdan çok etkiliyor.

ÜRETİMİ BAŞLADI

Belirtilenlere göre Apple ile çalışmakta olan ve yeni anlaşmalar çerçevesinde devreye giren üreticiler, şimdiden üretime başlamış durumda. Özellikle iPhone 7 duyurusu sonrasında çok geçmeden satışlara başlamak isteyen Apple, stok sorunu yaşamamak ve dağıtım aşamasını kolay bir şekilde atlatabilmek adına bu kararı vermiş bulunmakta. Bu sayede birçok bölgede stok sorunu yaşanmayacak.

EKRANDA DEĞİŞİKLİK YOK

iPhone 6 ve iPhone 6s modellerinde devam ettiren tasarım anlayışı iPhone 7 ile sürecek. Apple, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus ailesinde ekran boyutunu, hatta ekran çözünürlük değerlerini dahi değiştirmeyecek.

iPhone 7’de 4.7 inç 750 x 1334 piksel çözünürlüklü ekran, iPhone 7 Plus’ta ise 5.5 inç Full HD ekrana yer verilecek.

Wall Street Journal kaynaklarına iPhone 7 ailesini iPhone 6s’ten farklı kılan en önemli detay, yeni iPhone’larda kulaklık girişinin kaldırılacak olması gösteriliyor. Benzer iddia kısa süre önce Mac Otakara sitesi tarafından da ortaya atılmış ve siteye göre Apple, iPhone 7 kutu içeriğine Lightning dönüştürücüsü dahil edecek.

WSJ kaynaklarına göre kulaklık girişinin kaldırılacak olması iPhone 7 serisinde daha ince ve suya dayanıklı bir kasanın yer almasını sağlayacak.

Kaynaklara göre iPhone’da Radikal değişimler 2017 yılında sergilenecek. Yeni tasarım, AMOLED ekran, ekrana gömülü parmak izi sensörü (home butonunun kaldırılması) ve çift kamera gibi yeniklerin tümü ya da bir bölümü gelecek yıl tanıtılacak iPhone 7s modellerinde karşımıza çıkacak. 

YORUMLAR