iPhone 6s'te işlemci farkı

Medyaloji.net » teknoloji » iPhone 6s'te işlemci farkı
iPhone 6s'te işlemci farkı

iPhone 6s'in farklı işlemcilere sahip olduğu ortaya çıktı. iPhone 6s işlemcileri arasında ciddi performans farkları bulunuyor. İşte Samsung ve TMSC işlemcili iPhone 6s karşılaştırması!

Apple’ın yeni iPhone modelleri gündemde tazeliğini korur iken yapılan araştırmalarda Samsung ve TSMC üretimi A9 çipler arasında performans ve batarya sürelerinde farklılıklar olduğu ortaya çıktı.

A9 Yongalar Arası Farklılıklar!

Samsung üretimi yongalar 14nm üretim sürecine sahip iken, TSMC üretimi yongalar 16nm olarak üretiliyor. Bu değerlere baktığımda Samsung A9 çiplerin daha verimli olması gerekirken yapılan testlere baktığımızda iş pratikte öyle değil. İki yonga arasındaki performans ve batarya süresi farklılıkları her ne kadar rahatsız edici düzeyde olmasa bile TSMC üretimi yongaya sahip iPhone'lar bir nebze daha üstün diyebiliriz.

iPhone 6s’in Samsung ve TSMC yongaya sahip versiyonları karşı karşıya geldiğinde Geekbench 3 batarya testinde TSMC yongaya sahip cihaz Samsung A9’a göre yaklaşık iki saat daha fazla batarya süresi sunuyor.

Farkı nasıl anlayabiliriz ?

Cihazınızın hangi yongaya sahip olduğunu App Store’da yer alan Lirum Device Info uygulaması ile anlamanız mümkün. Ancak kötü tarafı ise bunu cihazı alırken kutu üzerinden vs. anlamak mümkün değil. Konu ile ilgili henüz Apple cephesinden açıklama gelmedi. Umarız Apple, piyasadaki Samsung işlemciye sahip olan iPhone 6s modellerini toplatıp yerine daha iyi performans sağlayan TMSC işlemcili iPhone 6s'leri satışa sunar.

YORUMLAR