İpek Medya operasyonuna sert tepki!

Medyaloji.net » medya » İpek Medya operasyonuna sert tepki!
İpek Medya operasyonuna sert tepki!

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, İpek Medya Grubu'na düzenlenen operasyona sert tepki gösterdi.

İPEK MEDYA GRUBU'NA yapılan operasyonlara tepkiler büyüyor. Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, medya kuruluşlarının teröre destek vermekle suçlanmasının kabul edilemez olduğunu belirterek "Bunun seçime giden şu 60 günde medya kuruluşlarına baskın, yıldırma, gözdağı amaçlı olduğunu düşünmeden de edemiyorum." dedi.

Türenç, Kanaltürk Televizyonu'nun canlı yayınına katılarak operasyonlara ilişkin görüşlerini açıkladı. Operasyonların ne zamandan beri beklendiğini anlatan Türenç, "Son Bakanlar Kurulu’ndaki yeni oluşumla zaten bunun daha hızlanacağı söylenmişti. Bazı medya kuruluşlarına el konulacağı, Mali Suçları Araştırma ekiplerinin (MASAK) bu tür adres gösterilen medya kuruluşlarına gideceği, mali baskınlarla yıldırma operasyonlarının yapılacağı bekleniyordu. Ben bunu ummuyordum. Çünkü bu kadar uluslararası alanda Türkiye’nin itibarının böylesine sarsılması için hareket edileceğini düşünmüyordum. Ama bu sabah uyandık ki İpek Grubu’na MASAK ekiplerince operasyon düzenlenmiş." şeklinde konuştu.

'MEDYA TERÖRE DESTEK VERMEZ'

"Baskınların yıldırma amaçlı olduğunu düşünmeden edemiyorum" diyen Türenç şöyle devam etti: "Seçime giderken medyaya hiza vermek ve medyanın belli bir amaç uğruna yayın yapması beklenen, istenen veya bu yolda alınan bir planlama diye düşünüyorum. Ama teröre destek veren medya suçlamasını da ben bir medya kurum başkanı olarak da kabul etmem mümkün değil. Medya teröre destek vermez, medya terörü lanetler ve açığa çıkaran bir mecradır. Hep şu söyleniyor: Medya teröre destek veriyor, mali destekte bulunuyor, yayınlarıyla onları halka sevimli gösteriyor. Dün akşam da bir yayın grubunda aynı şeyler konuşuldu. Ben dehşet içinde izledim, bu tv yayınlarının RTÜK tarafından, medyadan sorumlu Başbakan Yardımcısı tarafından izlenilmediğini düşünmüyorum. İzlenilmesi lazım ve bunun kanılarıyla ortaya konulmadığı taktirde bu kanallara büyük cezaların gelmesi lazım. Yayın cezalarının gelmesi lazım. Onlar yapılmıyor, tam aksine muhalif medyanın bazı organlarına sabah erken saatlerinde baskın ekipleri gidiyor. Bu tablonun demokrasilerde yeri yok. Demokrasinin hiçbir yerine sığdıramazsınız. Uluslararası alanda, platformda Türkiye’yi tam demokrasi ile yönetilen batılı uygar bir ülke diye gösteremezsiniz, kabul ettiremezsiniz. Umarım seçime giderken daha fazla bir şey olmaz. MASAK ekiplerinin bu aramasıyla da sonuçlanacağını umuyorum. Hep ummakla geçiyor hayatımız."

Türenç, operasyonların diğer medya kuruluşlarına da sıçrayabilme ihtimalini değerlendirdi. Fauat Avni isimli Twitter kullanıcısının yazdıklarında bir çok kurumun isminin geçtiğini belirten Türenç, "O zaman onlara da.. Bu kabul edilemez. Dünyanın hiçbir yerinde kabul edilemez. Türk medyasının özgür, bağımsız olduğunu kabul ettiremezsiniz. Tepenizde böylesine bir demoklesin kılıcı sallanırken özgür haber, özgür medya düzeninin olduğunu kabul ettiremezsiniz. Bunu biz anlamak zorundayız, bunu aylardır, yıllardır söylüyoruz. Dilimizde tüy bitti. Medya özgür haber yapar, gerektiğinde yayınlar. Bu kadar açık, ama teröre destek veriyor gerekçesiyle medyanın suçlanmasını kabul etmemiz mümkün değil." ifadelerini kullandı.

DURMUŞ YILMAZ: MUHALEFETİN SESİNİ KISMA DÜNYAYA ANLATILAMAZ

Eski Merkez Bankası Başkanı ve MHP Milletvekili Durmuş Yılmaz, Twitter fenomeni Fuat Avni'nin büyük şirketlere ve medyaya baskın yapılacağı yönündeki paylaşımını değerlendirdi. Yılmaz, "Medya ve sermayeye el koyma, G-20'de Türkiye'yi zora sokar. Bunun konuşulmasından bile utanıyorum" dedi.

Zaman gazetesine konuşan MHP Uşak Milletvekili Durmuş Yılmaz, muhalif kesimlere yönelik mal varlığına el koyma gibi hukuksuz işlemlerden Türk ekonomisinin büyük zarar göreceği uyarısında bulundu. Bank Asya'ya yönelik müdahaledeki hukuksuzlukları hatırlatan Yılmaz, keyfi ve adaletsiz uygulamalarla muhalefetin sesini kısma girişimin dünyaya anlatılamayacağını vurguladı. İş adamlarının mal varlıklarına el konulup basının susturulması durumunda kasımda Antalya'da düzenlenecek G-20 toplantılarında Türk delegasyonunun çok zor durumda kalacağını ve gelecek sorulara cevap veremeyeceğini vurgulayan Yılmaz, söz konusu iddiaların konuşulmasından bile utandığını dile getirdi. Türkiye'de duruma göre mevzuat uygulandığını, doğrusunun kurala göre mevzuat uygulanması olduğunu belirten Yılmaz, ekonomide kötüye gidiş devam ederken yatırımların önünü kesecek bu tür girişimlerden uzak durması ve gerçek gündemine dönmesi gerektiğini vurguladı.

NAZLI ILICAK: KÖŞEYE SIKIŞTILAR GÖZDAĞI VERMEYE ÇALIŞIYORLAR

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ekipleri, ellerindeki 4 sayfalık arama kararıyla İpek Medya Grubu, Koza İpek Holding, İpek Üniversitesi, Kanal Türk ve Akın İpek'in evine polis eşliğinde baskın düzenledi.

Baskını değerlendiren yazarımız Nazlı Ilıcak, "Fuat Avni ısrarla bunu yazıyordu. Türkiye'de köşeye sıkışmış bir iktidar, bir insan var. Ailesiyle ilgili çok ciddi iddialar var. Gözdağı vermeye çalışıyor. Zulüm ile abad olanın ahiri berbat olur" dedi.

PEŞ PEŞE ŞEHİT VERİYORUZ, SEBEBİ HESAP VERMEME İÇGÜDÜSÜ

Bugün televizyonuna telefonla bağlanan Ilıcak, şöyle devam etti: Herkese karşı böyle bir tavır var. Peş peşe şehit veriyoruz. Bunun sebebi de hesap vermeme içgüdüsü. Herkese zarar veriyor. Git gide oy oranları düşüyor. Sağlam duruş sergileyen medya grubuna da bir takım sudan iddialarla bir baskın düzenlendi. Zaman gazetesine de Samanyolu'na da bu tarz bir baskın denedi. Akın İpek'i tebrik etmek istiyorum. Bütün bu saldırı ve baskılara rağmen dimdik durmasını başardı."

CAN DÜNDAR: BUGÜN'ÜN MANŞETİNE DİKKAT

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, İpek Medya Grubu’na yönelik polis baskınını Twitter’dan değerlendirdi.

“Bugün’ü polis bastı” diyen Dündar, “Gazetenin bugünkü manşetine dikkat! ‘Akçakale sınırında IŞİD’e silah yapımında kullanılan malzeme sevkiyatı belgelendi’ “ ifadelerini kullandı.

Bugün gazetesinin manşetinde, Suriye sınırındaki Akçakale Gümrük Kapısı’nda IŞİD’e silah yapımında kullanılan malzeme sevkiyatının belgeleri ve fotoğraflar yer alıyor.

ÜNAL TANIK: TERÖRÜ BUGÜNE GETİRENLER, KİMSEYİ İNCİTMEYEN İNSANLARA TERÖR ESTİRİYOR

Rotahaber Genel Yayın Yönetmeni Ünal Tanık, terör örgütünü bugüne getirenlerin İpek Medya Grubu'na yapılan polis baskın yapmasına tepki gösterdi. Tanık, "Terör örgütünü besleyip bugüne getirenler, hayatında kimseyi incitmeyen insanlara terör estiriyor. İpek Koza Grubuna yapılanları kınıyorum" dedi.

MAHMUT TANAL: TERÖRİSTE YAPAMADIKLARI OPERASYONU BASINA YAPIYORLAR

Bugün Türkiye'de her tarafta törör kol gezerken, onlar operasyon yapamıyorlar. Geliyorlar, basın kuruluşlarını basıyorlar. Şırnak'tan geliyorum. AKP 7 Haziran'dan sonra iki şey yaptı, güneydoğu'da operasyon başlatıldı. İnsanlar göç ediyor, oy kullanmaması sağlanıyor. Ve ikincisi, burada halkı bilgilendirmek için haber yapan basın kuruluşlarına baskın yapıyorlar. Kınıyorum. Bu AKP'nin düşüşünün bir belgesidir. Dünya'da basın mensuplarını terörle ilişkilendirip onlara operasyon yapan ilk ülke Türkiye'dir. Bugün Koza'ya yapılan operasyon, istihdama yapılan operasyondur. Aslında Türkiye'yi yoksulluğa sürükleyen bir operasyondur. Bugün buraya operasyon yapan, yarın eczacıya yapar, ayakkabıcıya yapar, ona yapar, buna yapar.

TGS: KOZA-İPEK GRUBUNA YAPILAN BASKIN, SUSTURMA OPERASYONUDUR

Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın (TGS) Twitter hesabından yapılan açıklamada da, “Koza-İpek grubuna yapılan baskın bir gözdağı ve susturma operasyonudur. Tüm üyelerimizi tepki göstermeye çağırıyoruz.” denildi.

SEDEF KABAŞ: TEK ADAMIN ÖZGÜR MEDYA NEFRETİNİN BARİZ ÖRNEĞİ

Gazeteci Sedef Kabaş İpek Medya Grubuna yapılan algı operasyonuna Twitter'dan tepki gösterdi. Kabaş, "Koza İpek Medya Grubu'na baskın, tek adamın özgür medya nefretinin bariz örneği." ifadelerini kullandı.

AVUKAT VURAL ERGÜL: CÜPPELERİNİ EMRE AMADE KILAN HAKİM-SAVCILAR, ZEKERİYA ÖZ'DEN HİÇ Mİ İBRET ALMADINIZ?

Balyoz Davası'nda sanıkların avukatlığını yapan Vural Ergül, operasyona sert tepki göstererek şu ifadeleri kullandı: "Yuh! PKK terörünü önlemek yerine polisi yine hırsızın intikamına memur ettiler.PKK Terörüne bu kadar intikamcı kararlı gidilse terör biter. İntikam operasyonları için cüppelerini emre amade kılan hakim-savcılar, Zekeriya Öz'den hiç mi ibret almadınız ? Korkarım, bugün muhalif medya'ya yapılan operasyonun arkasına #1EylülDünyaBarışGünü için PKK'ya verilecek çok ciddi bir taviz gizlenecek... #SozcuSusarsaTurkiyeSusar Bugün Kanaltürk TV, Bugün, yarın Sözcü... Ya sonra ? Bu faşizm değil de ne?"

KAZIM GÜLEÇYÜZ: İKTİDARIN DEMOKRATİK SEÇİMDEN ÜMİDİNİ KESTİĞİNİN İŞARETİ

Yeni Asya Genel Yayın Müdürü Kazım Güleçyüz İpek Medya Grubu'na yapılan polis baskınına Twitter'dan tepki gösterdi. Güleçyüz, "İktidarın muhalif medyayı susturmaktan medet umması, demokratik seçimden ümidini iyice kestiğinin işareti. Ama korkunun ecele faydası yok. İpek Medya Grubuna yapılan operasyon, 14 Aralık 2014 darbesinden sonra muhalif basını hedef alan ikinci büyük darbe olarak tarihe geçecek. Muhalif medyayı susturarak yapılacak bir seçim, Türkiye'yi ileri demokrasiye değil, daha ileri ve şiddetli bir diktatörlüğe götürür" dedi.

MUSTAFA AKYOL: İPEK GRUBU'NUN YANINDAYIM

Mustafa Akyol, "Legal yayın yapan bir medya grubuna "teröre destek"ten polis baskını yapılması, basın özgürlüğüne saldırıdır. İpek Grubu'nun yanındayım" dedi.

İŞTE TWİTTER'DAKİ TEPKİLERDEN BAZILARI:

YORUMLAR