İnternet zengini Dotcom, mal varlığını ABD’ye kaptırdı

Medyaloji.net » dünya » İnternet zengini Dotcom, mal varlığını ABD’ye kaptırdı
İnternet zengini Dotcom, mal varlığını ABD’ye kaptırdı

Telif hakkı ihlali ve kara para aklama gibi suçlamalarla bir süredir yargılanan Kim Dotcom, ABD'ye yüklü bir tazminat ödeyecek.

Dünyanın en büyük veri indirme sitesi Megaupload’un kurucusu Kim Dotcom, ABD ile girdiği hukuk savaşını kaybetti. Yaptığı açıklamalarla gündemden düşmeyen 41 yaşındaki online girişimcinin, 67 milyon değerindeki taşınmaz mallarına el konuldu.

Kararı kendine has üslubuyla eleştiren Kim Dotcom, kişisel Twitter hesabından yaptığı açılamada "Hiçbir zaman orada yaşamadım, hiçbir zaman oraya seyahat etmedim ve orada bir şirketim yoktu. Ama her şeyim artık ABD'ye ait" ifadelerini kullandı.

ABD’nin isteğiyle telif hakları ihlali ve kara para aklama gibi suçlardan yargılanan Megaupload sitesinin kurucusu Kim Dotcom, ABD'de arananlar listesinde bulunuyor.

400 milyon dolar zarar yarattı

Telif haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle kapatılan MegaUpload’un bugüne kadar, onlarca şirketi 400 milyon dolar zarara uğrattığı düşünülüyor.

Geçtiğimiz günlerde Kim Dotcom, Megaupload sayesinde kazandığı serveti dava masrafları karşılamak için tükettiğini iddia ermişti.

YORUMLAR