Intel’den kredi kartı boyutunda PC: Compute Card

Medyaloji.net » teknoloji » Intel’den kredi kartı boyutunda PC: Compute Card
Intel’den kredi kartı boyutunda PC: Compute Card

Intel’in tanıttığı kredi kartı boyutundaki PC, Intel Compute Card adını taşıyor. Cihaz, adından da anlaşılabileceği gibi, kart boyutunda bir bilgisayar.

Intel bu cihazı bir platform olarak geliştirmiş durumda. Dolayısıyla iş ortağı olan diğer üreticiler Intel’İn platformunu baz alarak kendi tasarımları olan kart PC’leri geliştirebilecekler.

Compute Card içinde işlemci, hafıza, sabit disk, kablosuz bağlantı yetenekleri bulunuyor. Intel’in amacı, bu platformun internet nesneleri içindeki bilgisayar bileşeni olarak kullanılması. Yani evimize girecek akıllı TV’nin, buzolabının içinde Inte Compute Card bulunacak. Alışveriş merkezlerindeki kiosklarda, güvenlik kameraları içinde bu kart kullanılabilecek.

Tak çalıştır kart PC

Cihaz üreticisi çok basit şekilde, Compute Card’ı cihazın ilgili slotuna yerleştirdiğinde cihaz akıllanmış olacak. Ayrıca bu basit entegrasyon sayesinde daha gelişmiş modellerini de ileride cihazlara ekleyerek güncelleme yapmak mümkün olacak.

Yeni kart PC için şimdilik kişisel kullanım konusunda bir açıklama yapılmış değil ama üreticilerin, bu cihazı kişisel kullanıma uygun şekilde geliştireceklerini veya gerekli adaptörleri piyasaya süreceklerini tahmin etmek zor değil.

Intel’in yeni Computr Card platformundaki ortaklı ise Dell, HP, Lenovo ve Sharp. Bu listenin 2017 içinde büyümesi bekleniyor.

YORUMLAR