Intagram gençlerin zihin gelişimine zarar mı veriyor?

Medyaloji.net » teknoloji » Intagram gençlerin zihin gelişimine zarar mı veriyor?
Intagram gençlerin zihin gelişimine zarar mı veriyor?

İntagram hakkında yapılan bir araştırma, fotoğraf paylaşım platformu hakkındaki tartışmaları alevlendirdi.

İngiltere’de The Royal Society for Public Health’ın yaptırdığı #StatusofMind isimli bir araştırmaya göre, Intagram gençlerin zihin gelişimini olumsuz yönde etkiliyor. Araştırmaya katılanlara, sosyal medya servislerinin anksiyete, yalnızlık hissi ve sosyal ilişkiler konusunda nasıl etkilerinin olduğu soruldu. You Tube ve Twitter en olumlu sonuçları alırken, Facebook ve Snapchat ise üçüncü ve dördüncü sırada geldi.

Zihinsel sorunların sebebi sosyal medya

Ancak araştırma hakkında yayınlanan raporda gençlerin birbiriyle iletişim kurmasını kolaylaştıran sosyal medya servislerinin, zihinsel sorunları da tetiklediğinin altı çizildi.

RSPH’nin raporuna göre, sosyal medyanın gençler arasında alkol, sigara ve uyuşturucu gibi bir bağımlık haline geldiği de vurgulanırken sosyal medya kullanımının gençlerin zihinsel hastalıklarında başrolü oynamaya başladığı hatırlatıldı.

Instagram ve Snapchat’in tamamen görselliğe odaklanmış platformlar olarak gençlerin yetersizlik duygusu ve anksiyete geliştirmelerini hızlandırdığını vurgulayan rapora göre gençlerin sosyal medya kullanımı hakkında yeni bir bakış açısı geliştirmek gerekiyor.

YORUMLAR