Instagram'a Türk dokunuşu

Medyaloji.net » teknoloji » Instagram'a Türk dokunuşu
Instagram'a Türk dokunuşu

Türk girişimci Instagram'a yeni bir özellik kazandırdı.

300 milyonun üzerinde aktif kullanıcısı bulunan fotoğraf uygulaması Instagram'da fotoğraflar önceden yalnızca mobil uygulama aracılığıyla paylaşılabiliyordu.

Türk yazılım firması Growsta.com'un geliştirdiği modül sayesinde ise her gün 60 milyonun üzerinde fotoğrafın paylaşıldığı Instagram'da artık mobil olmayan bilgisayar türleri üzerinden de fotoğraf paylaşmak mümkün olacak. Üstelik bunun için kullanıcıların bilgisayarlarına çeşitli programları yükleyerek, forumlardan yazılı ve görsel destek almasına gerek kalmayacak.

"Sorunu ortadan kaldırdık"

AA muhabirine açıklamalar yapan Growsta.com kurucusu İsmail Sait Alpagu, "Growsta.com ile sisteme yükleyeceğiniz fotoğraflarınızı zamanlayarak istediğiniz tarihte Instagram'a yüklenmesini sağlayabiliyorsunuz. Dilerseniz yirmi dakika sonra, dilerseniz de evlilik yıl dönümünüzde paylaşılması için fotoğrafınızı önceden yükleyip takviminize ekleyebiliyorsunuz" bilgilerini verdi.

Instagram'ın fotoğrafları yalnızca mobil cihazlarla paylaşılmasını istediğini belirten Alpagu, "Çoğu marka kendi Instagram hesaplarını yönetirken içerikleri zamanlayamadığından ötürü büyük zorluk çekiyordu, biz bu sorunu ortadan kaldırdık" dedi.

"Takipçi sayısını hızlıca artırmak mümkün"

Fotoğrafların herkesin aktif olduğu zamanlarda paylaşılıyor olmasının hem paylaşılan fotoğrafların alacağı beğeni sayısını hem de takipçi sayısını hızlıca artırmaya yarayacağını belirten Alpagu, "Şu ana dek test amaçlı çalıştırdığımız sistemimizi kullanan markaların Instagram hesaplarındaki takipçi sayısı üç ayda ortalama yüzde 350, beğeni sayıları ise yüzde 470 arttı. Uygulamamız ile toplam kazandırdığımız takipçi sayısı aylık 100 bini geçtikten sonra herkese açmaya karar verdik" diye konuştu. 

YORUMLAR