Instagram, Snapchat'i taklit ediyor

Medyaloji.net » sosyal medya » Instagram, Snapchat'i taklit ediyor
Instagram, Snapchat'i taklit ediyor

Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp ve fotoğraf paylaşım sitesi Instagram'ı bünyesine katan Facebook, gözünü Snapchat'e dikmiş ancak satın almayı başaramamıştı.

Geçtiğimiz yıllarda Facebook, Snapchat’i 3 milyar dolar teklif ederek bünyesine katmak istedi. Fakat Snapchat’ten bu isteğe red cevabı geldi. Snapchat’i parayla satın alamayan Facebook Snapchat’in en önemli özelliklerini, bünyesinde bulundurduğu Instagram uygulamasında taklit etmeye başladı.

Snapchat’i satın alamayıp bünyesine katamayan Facebook, çareyi Snapchat’in göze çarpan özelliklerini taklit etmekte buldu. Snapchat’te bulunan, kullanıcıların birbirlerine belirli bir süre içinde silinecek mesajlar atması özelliğini Facebook, Instagram uygulamasına ekledi.

Yeni özellik nasıl kullanılır?

Instagram’ın Snapchat benzeri özelliği geçtiğimiz günlerde güncelleme olarak uygulamaya eklendi. Şimdilerde sorulan sorulardan biri de bu yeni özelliğin nasıl kullanılacağıyla alakalı. Instagram’ın yeni özelliğini, bu özelliği kullanan arkadaşlarınızın paylaşım yaptığı sayfanın üstünde bir çubuk halinde görebilirsiniz.

Kendi Paylaşımınız

Kendiniz yeni paylaşımda bulunacaksanız, ekranın sol üstünde bulunan + işaretine basın. Daha sonra paylaşmak istediğiniz fotoğraf veya videoyu çekin. Ardından, ekranınızdaki hikayene ekle butonuna basarak paylaşın. Bu aşamada paylaşımınızı görebilecek kişileri seçebilir, paylaşımınızı silebilir veya paylaşımınızın üzerine istediğiniz çizimleri yapabilirsiniz. 

YORUMLAR