Instagram istatistiklerini ölçmek için 4 araç

Medyaloji.net » sosyal medya » Instagram istatistiklerini ölçmek için 4 araç
Instagram istatistiklerini ölçmek için 4 araç

Instagram, sosyal ağlar içerisinde etkileşimin kitleye oranla en yüksek olduğu sosyal ağlardan biri.

 Instagram, sosyal ağlar içerisinde etkileşimin kitleye oranla en yüksek olduğu sosyal ağlardan biri. Hal böyle olunca raporlarda da oldukça değer verilen bir ağ ama ne yazık ki henüz iyi bir istatistik paneli sunmuyor.

Linklere tıklatmaması, çoklu yönetim olmaması gibi bu da Instagram’da iletişimini sürdürmek isteyen markalar için zorlaştıran etkenlerden. Aşağıdaki 3. parti uygulamalar sayesinde Instagram rapor vermeye başlayana kadar, rapor hazırlama sürenizi kısaltabilirsiniz. Ayrıca ek olarak sundukları istatistikler ile raporlarınızı zenginleştirebilirsiniz.

Not: Bu uygulamaları kullanabilmek için erişim izni verdiğinizi ve bunun da sizin adınıza paylaşım yapmak gibi şeylere de neden olabileceğini unutmayın, bilmediğiniz uygulamalara izin vermeyin, izin verirken neye verdiğinizi okuyun.

Inconsquare
Instagram istatikleri konusunda en başarılı servis iconsquare diyebiliriz. Bunun nedenlerinden biri harika bir kullanıcı arayüzünün bulunması. Buna ek olarak Coca Cola, AT&T gibi dev markaların kullanması toplamda 200 bin markanın bu hizmeti kullanması da iyi bir neden diyebiliriz.

Detaylı takipçi analizi, fotoğraf bazında beğenme, yorum, görünme sayısı, en popüler fotoğraf, etiket bulutu, en çok kullanılan etiketler… gibi bir çok detayı bu servis sayesinde rahatlıkla elde edebilirsiniz. İçeriklerinizin en iyi etkileşim günlerini ve saatlerini tespit ederek içerik takviminizi de buna göre düzenleyebilirsiniz. (Gerçekten çok detaylı bir istatistik servisi)

Simply Measured

Iconsquare’den farklı olarak Simply Measured, sizlere en önemli ihtiyaçları barındıran Instagram odaklı sosyal medya raporu hazırlayan bir servis. Adımları dikkatlice tamamlayarak Instagram hesabınızı bağladıktan sonra size rapor istediğiniz zaman raporu hazırlayıp gönderiyor. Raporun içerikleri ihtiyaçlarınızın neredeyse tamamını karşılayacaktır. (Örnek raporu inceleyin) Ücretsiz bir uygulama olduğu için 24 saat içerisinde 2 rapordan fazla alamayacağınızı bilmeniz lazım tabi.

SumAll

İnternet dünyasının en çok sistemi “ücretsiz” raporlayan servisi dersek yanlış olmaz. Sosyal ağlardan, e-ticaret projelerine, blog altyapılarından, sağlık servislerine kadar her türlü uygulamaya ilişkin raporları buradan takip edebiliyorsunuz. Instagram’da raporlanan sosyal ağlardan biri. Dilediğiniz kadar rapor hazırlama gibi güzel özellikleri olan SumAll belki de tüm raporlarınızı hazırlamak için kullanacağınız bir yer olabilir.

 

Collecto

Collecto, diğer uygulamalardan “hesap yönetimi” hizmeti de sunarak ayrılıyor. Bu uygulama sayesinde hem instagram hesabınıza yönelik detaylı verilere erişebilir hem de hesap yönetimi yapabilirsiniz. Hangi filtreyi çok kullandığınızı veya hangi filtrede daha fazla like aldığınızı görmek şaşırtıcı ve içerik stratejiniz için etkili olabilir.

YORUMLAR