İlk online sanal fuar

Medyaloji.net » teknoloji » İlk online sanal fuar
İlk online sanal fuar

Ülkemizin ilk canlı olarak gerçekleşecek sanal fuarı Voltimum aracılığı ile 6-7-8 Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek.

 Ülkemizin ilk canlı olarak gerçekleşecek sanal fuarı Voltimum aracılığı ile 6-7-8 Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Sanal fuar katılımcıları, kendi bilgisayarları ile ilgili internet sitesine girip, sanal bir ortamda fuarı gezebilecekler. Fuar alanı, daha doğrusu sanal gerçeklik dünyası, eskiden oldukça sükse yapmış ve birçok tartışmaya da neden olmuş Second Life oyununa çok benziyor.

Fuara katılmak için öncelikle bir profil yaratmanız gerekiyor. Profilinizde, fuarda sizi karşılayacak şirketlerin hakkınızda fikir edinebilmesi için biraz cömert davranmak iyi olabilir. Sistemin profil bilgilerinin izin verdiği ölçüde profilinizi oluşturduktan sonra, görsel olarak bir sanal karakter yaratıyorsunuz ve fuar alanına geçiş yapıyorsunuz.

Fuar alanı 3 boyutlu olarak tasarlanmış ve herhangi bir fuar alanından farkı yok. Karakteri yönlendirme sistemi ile stantlar arasında dolaşabiliyor, ürünleri inceleyebiliyor ve diğer katılımcılar ile konuşabiliyorsunuz.

Fuarda kuracağınız iletişim, sisteme entegre bir chat modülü sayesinde gerçekleşiyor. İsterseniz, tabii her iki taraf da destekliyorsa Skype üzerinden de iletişime geçilebiliyor. Fuarı gezerken ilgilendiğiniz markaların internet sitelerine doğrudan girebiliyorsunuz.

Fuarda katılımcıların yer alacakları online seminerler de düzenleniyor. Bunları da yine aynı sanal gerçeklik sistemi içerisinde takip edebiliyorsunuz.

Görüntüde kendinizi görüyorsunuz ve karşıda fuaye, diğer ziyaretçiler, afişler vs. çıkıyor. Alanda hareket etmek için kolay yol klavyenizin ok tuşlarını kullanmak. İsteri ileri, sağ veya sola dönmek, herşey anında mümkün. Yürürken bir başka kişi gördüğünüzde bilgisayarınızın Mouse’u ile bir üstünden geçin, sanal kartvizitini görebileceksiniz. Eğer bilgiler ilginizi çekerse kendisini konuşturabilirsiniz. İster yazarak veya sesli, hangisi uygun olursa onu kullanın.

Gerçek bir fuarda gibi gezmek o kadar yorucu olmuyor ama daha hızlı bir yere erişmek isterseniz “Arama”yı kullanmayı öneriyoruz. Buraya örneğin “Şalt ürünü” veya bir marka yazınca, fuarda bulunan tüm bilgileri göreceksiniz. Üstlerine tıklayarak doğrudan bir fuar standına veya bir belgeye erişebiliyorsunuz.

Sanal fuarlar, dünyanın her yerinden anında katılımcı çekebilmeleri açısından hem fuar organizasyonuna hem de katılımcı firmalara büyük katkı sağlıyor. Fuar ziyaretçileri ise, işinin gücünün arasında trafik ve yol derdi ile uğraşmadan, tabanları ağrımadan bilgisayarının başında gerçek bir fuarda her ne yapıyorlarsa onu yapabiliyorlar.

Voltimum tarafından düzenlenen bu ilk online sanal fuar, Endüstri 4.0 ve elektrik teknolojileri temalı. Fuara ABB, Eaton, Legrand, Nexans, Philips, Prysmian Group, Schneider ve Siemens gibi endüstrinin dev isimleri katılıyor. Birçok konunun 3 boyutlu ve interaktif bir biçimde işleneceği sanal fuarda, aynı zamanda birçok internet üzerinden seminer eş zamanlı olarak düzenlenecek.

Eğer ilginizi çektiyse, buraya tıklayarak kaydınızı yaptırabilirsiniz.

YORUMLAR