İlk Hyperloop hattı için 10 şehir aday

Medyaloji.net » teknoloji » İlk Hyperloop hattı için 10 şehir aday
İlk Hyperloop hattı için 10 şehir aday

Elon Musk’ın yeni nesil ulaştırma aracı Hyperloop, deneme sürüşlerinde saatte 350 km hıza ulaşan Hyperloop, saatte bin kilometreye yaklaştığında tam potansiyeline erişmiş olacak.

Bu aşamanın ardından ise dünyanın ilk Hyperloop hattının kurulumu için çalışmalar başlayacak.

Musk’ın ekibi, ilk Hyperloop hattına ev sahipliği yapmak isteyen şehirlerin yöneticileri ile yakın temas halinde. Bu lokasyonlar üzerinde yapılan çalışmalar ise başlangıçta 2600 olan aday listesini 10’a indirmiş durumda.

Aslında pek çok noktada fizibilite çalışmaları yapılsa da, çoğu lokasyonda ağır bir maliyetle karşılaşıldığını unutmamak gerekiyor. Örneğin, Helskinki ve Stockholm arasında kurulacak 500 kilometrelik Hyperloop hattının 21 milyar dolar maliyet yaratacağı hesap edildi. Ancak yine de Helsinki ve Stockholm hala güçlü adaylar arasında yer alıyor.

Hyperloop’un şu anda odaklandığı 10 şehir ise beş ülkede yer alıyor. Bunlar, Meksika, Hindistan, İngiltere, ABD ve Kanada. Bu beş ülkede hükumetlerle ve yerel otoriterlerle anlaşma sağlandığında en uygun rota için yeniden bir değerlendirme yapılacak ve belki de bir sonraki basın açıklamasında dünyanın ilk Hyperloop hattının nereye kurulacağını öğreneceğiz.

YORUMLAR