İlber Ortaylı: Cem Yılmaz tam bir...

Medyaloji.net » polemik » İlber Ortaylı: Cem Yılmaz tam bir...
İlber Ortaylı: Cem Yılmaz tam bir...

Duayen profesör İlber Ortaylı, geçtiğimiz gün gündeme bomba gibi düşen "Yeni Türkiye'yi b*k kurarsınız" sözlerine açıklık getirdi.

İlber Ortaylı Halk TV'de katıldığı programda "Yeni Türkiye'yi b.k kurarsınız" sözlerine açıklık getirdi.

"Eğer birbirinizi fortlayarak devrim yapmaya kalkışıyorsanız. Bu anayasal suçtur, tarih karşısında bir suçtur. Sadece talep edenleri değil, tüm ülkedeki insanları bağlar... Necisiniz siz burada diye sorar tarih." diyen Ortaylı, 'tarih bilmeyen, coğrafya bilmeyen, yazı yazmasını bilmeyen adamların 'Yeni Türkiye' ifadesine ancak gülünür" dedi.

'BEN TERBİYESİZ OLMAYI KABUL EDERİM'

"Burası Afrika değil. Böyle devrim yapma hayalleri zorbalık demektir. Benim ödüm kopuyor. Bu yüzden geceleri uyuyamıyorum. Kendilerini asrı saadet diye nitelemek istiyorlarsa buna ancak kargalar güler. Bu tip lafları edenlere karşı ben terbiyesiz olmayı kabul ederim. Bu kadar masrafla gelmişiz, okumuş bir insanız..." diyen Ortaylı şöyle devam etti:

"Bu şeye karşı bizim soğukkanlı davranmamız mümkün değildir tabi. Kimsenin okumadığı gazetelerin ikinci üçüncü sınıf muhabirlerinin ağzında yeni Türkiye... Dünyadan haberi olmayan kasabaların insanlarında bir yeni Türkiye söylemidir gidiyor. Twitterlar'da falan Türkçesi bozuk insanlar yeni Türkiye lafı ediyor.

TARİH BİLMEYEN, COĞRAFYA BİLMEYEN, HARİTA ÇİZEMEYEN İNSANLAR...

Cem Yılmaz çok güzel bir tarif yapmış çünkü o bir zeka. Yeni Türkiye'yi bırak biz eskisini bile özleyip içimize almaya çalışıyoruz... Tarihimizle barışalım diye çalışırken, tarih bilmeyen, coğrafya bilmeyen, yazı yazmasını bilmeyen adamların yeni Türkiye demesi gülünç...

OKUMASI YAZMASI OLMAYAN KASABALILARIN TASARIMINDAN ÇOK KORKARIM

Yeni Türkiye fevkalade tehlikeli bir tanımdır. Ben okuması yazması olmayan kasabalıların bu türlü şeyler tasarlamasından çok korkarım. Bu dünyaya rahat yaşayıp ölmek için geldik. Böyle insanlar bizim yaşamımızı altüst ediyorlarsa bu çok ciddi bir korku kaynağıdır."

YORUMLAR