İddianamesi kabul edildi

Medyaloji.net » medya » İddianamesi kabul edildi
İddianamesi kabul edildi

Dündar ve Gül hakkında terör örgütüne yardım ve yataklık, casusluk ve devletin gizli sırlarını ifşa etme suçlamalarıyla, bir kez ağırlaştırılmış müebbet, bir kez müebbet ve 30 yıl hapis isteniyor.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, MİT TIR'larıyla ilgili yaptıkları haberler nedeniyle tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül hakkında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) şikâyetçi olması üzerine hazırlanan iddianameyi kabul etti. Savcı İrfan Fidan tarafından hazırlanan iddianame, 27 Ocak'ta mahkemeye sunulmuştu. Dündar ve Gül, 25 Mart'ta hakim karşısına çıkacak.

Dündar ve Gül hakkında terör örgütüne yardım ve yataklık suçlaması, casusluk ve devletin gizli sırlarını ifşa etme suçlamalarıyla, bir kez ağırlaştırılmış müebbet, bir kez müebbet ve 30 yıl hapis cezası isteniyor.

Mahkeme, Dündar ve Gül'ün iddianamesinin Selam ve Tevhid'de Kumpas davasıyla birleştirilmesi talebinin mahkeme günü kararlaştırılacağını belirtti. 

YORUMLAR